Ostalo

Stolp Vinarium: S 1. oktobrom gostinski del (najverjetneje) prevzema Turistična zveza

Turistična zveza Lendava vabi je konec marca na svoji spletni strani med drugim objavila razpisno dokumentacijo (javni razpis z zbiranjem pisnih ponudb) za najem gostinskega lokala v pritličju razglednega stolpa Vinarium. Gostinski del bo, kot kaže, najbrž izvajala kar Turistična zveza Lendava vabi.
Z gostinskim delom objekta, ki se nahaja v pritličju razglednega stolpa Vinarium, kot samostojna podjetnica trenutno upravlja in prostore tudi najema Magdalena Rudaš. Ta je bila izbrana na podlagi prvega razpisa pred otvoritvijo razglednega stolpa Vinarium, svoje delo pa bodo tam zaposleni opravljali vse do zadnjega dne v septembru. Rudaševi takrat poteče pogodba, ta pa je po zadnjih informacijah ne namerava podaljšati.

Že dlje časa je med drugim zaprta tudi lesena hišica tik ob razglednem stolpu, kjer je najemnica gostinskega dela uspešno prodajala svoje (domače) izdelke. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi v gostinskem delu največ težav povzročalo zimsko obdobje, ko je zaradi upada obiskovalcev na razglednem stolpu posledično upad gostov tudi v gostinskem obratu v pritličju, kar pa je v današnjem času le z obiski v toplejših dnevih leta, verjamemo, težko “zakrpati.”

Se pa je za najem gostinskega dela Vinariuma zanimal tudi lastnik kavarn Metropol, ki je svojo mrežo do sedaj več kot uspešno širil v različne dele Pomurja. V začetku naj bi ta bil resen interesent, a se je kasneje izkazalo, da iz te moke pač ne bo kruha. Zakaj je ta svoje mnenje relativno hitro spremenil ni jasno, a je jasno, da je turistična zveza Lendava vabi v tem trenutku sama sebi ostala edini interesent kar se tiče upravljanja gostinskega dela v Dolgovaških Goricah 229.