Ostalo

Šport: Judo, lokostrelstvo, košarka in nogomet

Lendavski športniki so se vnovič udeleževali športnih turnirjev doma in tudi izven domačega kraja. Tudi tokrat so se ti pod lendavske gorice vrnili z bero lepih rezultatov, katere objavljamo v nadaljevanju.




Judo

V Hočah je v soboto, 1. 2. 2020 potekal mednarodni turnir v judu, 3. Apolon open, ki se ga je udeležilo 690 tekmovalcev iz 14. držav. Sodelovali so tudi judoisti Judo kluba Lendava, ki so v močni konkurenci dosegli zavidljive rezultate.

U10 – mlajši cicibani:

  • skupina 2, Jaš Čeleš, 3. mesto
  • skupina 14, Oto Podgorelec, 1. mesto
  • skupina 15, Nejc Virag, 2. mesto
  • skupina 19, Samuel Lukas Horvat, 3. mesto

U12 – mlajši dečki:

  • 50 kg, Naj Recek, 2. mesto
  • 50 kg, Domen Tian Horvat, 5. mesto

U14 – starejše deklice:

  • 44 kg, Ria Gabor, 3. mesto

U16 – mlajše kadetinje:

  • 40 kg, Karin Isabelle Horvat, 5. mesto
  • 44 kg, Mia Kovač, 7. mesto
  • 70 kg, Lina Recek, 4. mesto

Gal Čeleš (U14 M) -42 kg in Tiana Berki (U16 Ž) -57 kg se nista uvrstila med najboljših 7.

Lokostrelstvo

Minulo soboto so se mladi lendavski lokostrelci na Šolsko dvoransko področno tekmovanje za vzhodni del Slovenije. Na tekmovanju je skupaj tekmovalo 103 učencev iz osnovnih in srednjih šol. Iz Lokostrelskega kluba Lendava je nastopilo 7 članov, ki so zastopali DOŠ 1 Lendava, DOŠ Genterovci in Srednjo lesarsko in gozdrasko šolo Maribor. Vrnili so se z naslednjimi rezultati:

Učenke 1-2-3 razred-Ukrivljeni lok:
1. mesto: Teja Horvat, 222 krogov

Učenci 4-5-6 razred-Goli lok:
7. mesto: Vasilij Vuk, 221 krogov
9. mesto: Bor Bratkovič Odar, 191 krogov

Učenci 4-5-6 razred-Ukrivljeni lok:
3. mesto: Aljaž Bratkovič Odar, 256 krogov

Učenci 4-5-6 razred-Sestavljeni lok:
1. mesto: Tian Kuzma, 252 krogov

Učenci 7-8-9 razred-Goli lok:
7. mesto: Nik Komaricki, 178 krogov

Dijaki-Ukrivljeni lok:
2. mesto: Niko Horvat, 281 krogov

Košarka

V 12. krogu PKL sta se v neobičajnem terminu (nedelja ob 18.00) pomerili ekipi KK Beltinci in KK Lindau iz Lendave. Domačini so po dolgem času imeli 7 igralcev, prav toliko pa tudi gostje iz Lendave (na začetku jih je bilo 5, sta pa z rahlo zamudo prišla še brata Horvatič).

Po skoku za prvo žogo ter nekaj napadih so sodniki ustavili tekmo, saj so ugotovili, da ne dela semafor. Kljub 10 minutnemu odmoru ter številnim glavam, ki so sodelovale pri popravilu, ga niso mogli usposobiti, tako da so tekmo nadaljevali na ročni način (merjenje časa na mobitel ter pisanje rezultata na papir, pri čemer sta sodelovala predstavnika obeh ekip). Tekma se je tako nadaljevala pri rezultatu 5:3 za domače (pretekli pa sta 2 minuti in 15 sekund od začetka tekme). Povedati je potrebno, da je bila tekma zelo sproščena, potekala je v prijateljskem vzdušju ob malo osebnih napakah. Domačini so poizkušali razviti hitro igro z protinapadi ter igrali predvsem pod koš, medtem, ko so se gostje osredotočali predvsem na mete za tri točke. Rezultat prve četrtine je bil 20:15 (gostje so zadeli 5 metov za 3 točke). V drugi četrtini so domačini stopili na plin ter z dobro obrambo in hitro igro v napadu naredili občutnejšo razliko, ki je ob polčasu znašala + 17 (40:23).

V drugem polčasu so gledalci (zbralo se jih je okrog 20) videli podobno tekmo kot v prvem polčasu, pri čemer so domačini naredili še dodatnih +6 razlike (rezultat po treh četrtinah je bil 58:35). V zadnji četrtini gostje niso kazali prevelike želje, da bi ujeli domačine, ki pa so tudi precej popustili. Tako so jo uspeli dobiti igralci Lendave in s tem znižali rezultat za 5 točk (končni rezultat je bil 73:55). Po koncu tekme je sledilo še skupinsko slikanje ter druženje dolgoletnih rivalov Pomurske košarkarske lige.

Nogomet

Minulo soboto popoldan je zasedba Dejana Dončića odigrala še četrto pripravljalno tekmo. Tokrat so se modro-beli na lendavskem igrišču z umetno travo pomerili z hrvaškim tretjeligašem – Varteksom iz Varaždina. Srečanje, katero je poleg lepega vremena krasilo tudi veliko gledalcev, je pripadlo domačim, ki so Hrvatom nasuli kar 8 zadetkov. V ponedeljek so se modro-beli odpravili v Zalaegerszeg, kjer sledijo sedemdnevne priprave, odigrani pa bosta tudi dve prijateljski tekmi.

Nafta 1903 – Vartex 8:1 (2:0)

BROZ (AG) 3′; PLOJ 14′; DRK 55′; REBERNIK 65′; LEUŠTEK 68′; BOLLA 71′; FEKETE 76′, 81′