Ostalo

Skupščni NK Kapca in NK Gaberje

Pri drugoligašu MNL Lendava, NK Kapca, so minulo soboto opravili oceno svojega dela v letu 2015 ter izvolili novo vodstvo. Ocenili in pregledali so opravljeno delo tudi v NK Panonija Gaberje. Z rezultati prisotni niso bili zadovoljni.

Pri drugoligašu NK kapca, ki nastopa v drugi medobčinski nogometni ligi, so minulo soboto opravili oceno svojega dela v letu 2015. Skupščini kluba je prisostvovalo čez 30 članov in simpatizerjev, pri tem pa so izvolili tudi novo vodstvo. Po besedah že bivšega predsednika kluba Vinka Kramarja, minulo leto ne štejejo kot najuspešnejše, saj so po končanem jesenskem delu prvenstva zasedli predzadnje mesto. Kramar je med drugim še poudaril, da jim je uspelo ob nogometnem igrišču urediti odbojkarsko igrišče, ter da naj bi ulični turnir postal stalnica. Omenil je tudi oslabljeno sodelovanje gabersko Panonijo. S pripravami za novo sezono naj bi fantje pričeli v sredini februarja, vse pa bo odvisno seveda od vremena, so zatrdili. Do začetka priprav na prostem bodo trenirali v osnovnošolski telovadnici v Genterovcih. V strokovnem vodstvu računajo tudi na nekaj okrepitev za spomladanski del prvenstva. Na skupščini so izvolili tudi novo vodstvo. Tako je sedanjega predsednika Kramarja zamenjal Kristijan Hanč.

Skupščino opravili tudi v Gaberju

Pregled stanja in rezultatov pa niso opravili le na Kapci, temveč tudi v Gaberju. Skupščini v vaškem domu je prisostvovalo okrog 30 članov in simpatizerjev gaberskega nogometnega kluba. Med drugim so omenjeni formalnosti prisostvovali tudi predsednik gasilske zveze Lendava, Srečko Prendl, predsedica kulturnega društva Elvira Göncz, ter predsednica krajevne skupnosti, Helena Tibaut Antolin. Predsednik nogometnega kluba, Mihael Režonja je v poročilu navedel, da moštvo z rezultati v jesenskem delu ni doseglo pričakovanj. Dotaknil se je prevelikih nihanj v igri, trener Janev pa se je ubadal z vprašanjem, kako sestaviti pravo moštvo. Omenili so slabo udeležbo treningov, posledica katerega je bila slaba uvrstitev v prvi medobčinski nogometni ligi, kjer klub tudi igra. Moštvo nameravajo okrepiti z vsaj tremi ali štirimi igralci, priprave pa sledijo v sredini februarja.