Sveže

Razpadla priljubljena glasbena skupina iz sosednje Hrvaške, “Prljavo kazalište”

V zgodnjih popoldanskih urah današnjega dne je postalo znano, da je razpadla precej poznana in tudi med vsemi generacijami priljubljena glasbena skupina iz sosednje Hrvaške, “Prljavo kazalište.” Glasbena skupina je bila na sceni 45 let.
Zasedba Prljavo kazalište je bila ustanovljena leta 1977 v Zagrebu, v delavski četrti Dubrava. Jasenko Houra se je pridružil skupini pod imenom “Ciferšlus,” v kateri so igrali vokalist Davorin Bogović, kitarist Zoran Cvetković – Zok, bas kitarist Ninoslav Hrastek – Nino in bobnar Tihomir Fleš. Ko se je skupini pridružil še Houra, se je skupina preimenovala v “Prljavo kazalište.” Davorina Bogovića je leta 1985 zamenjal Mladen Bodalec. Zasedba je dobila ime po eni izmed epizod popularnega stripa Alan Ford. Drugo ime, o katerem je skupina razmišljala je bil “Zarazne bolesti.” V začetku delovanja je bila skupina naravnana v punk, bili so oboževalci skupine The Rolling Stones. Prvi nastop so imeli leta 1978 na koncertu, ki ga je organiziral časopis “Polet.” Na njem so se predstavili kot punk zasedba.

Zasedba po 45 letih prenehala obstajati

Današnji popoldan je postalo jasno, da je omenjena priljubljena glasbena skupina prenehala obstajati. Po neuradnih a zanesljivih informacijah je skupina razpadla zaradi nesoglasij med Jasenko Hourom in Tihomirjem Flešom. Ustanovitelji glasbene skupine menda več ne komunicirajo, govora je tudi o tožbah. O takšnem scenariju se je šušljalo že od sredine preteklega leta. Razlog? Različne vizije. Po neuradnih informacijah je povod za razpad bilo dejstvo, da je Houra začel z izvajanjem samostojnih projektov, kar pa Fleš naj ne bi dovolil.