Ostalo

Prijeta storilca tatvin v trgovinah; Napihal kar 1,15

Minulo soboto, ob 13.55 uri so bili policisti obveščeni o tatvini prodajnih artiklov v trgovini v Murski Soboti. Z hitro in takojšnjo intervencijo policistov PP Murska Sobota sta bila neznana storilca ob 14.07 uri zaustavljena v Murski Soboti.
Ugotovljeno je bilo, da 28- in 31-letni državljan Romunije v vozilu prevažata več predmetov (parfume, prehrambene in kozmetične izdelke,…) za katere nista vedela pojasniti izvora. Materialna škoda vseh odtujenih artiklov je znašala okrog 5.000 evrov in izvirajo iz trgovin v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji.

Za oba tujca je bilo odrejeno pridržanje in sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine po 205. členu KZ-1 privedena k preiskovalnemu sodniku. Osumljena sta bila po hitrem postopku “Fast Track” obsojena na zaporno kazen 7 mesecev zapora pogojno na 2 leti in izgon tujca iz države za dobo dveh let.

Voznik z 1,15 mg/l alkohola

Minulo nedeljo, malo pred 1. uro je voznik osebnega avtomobila v naselju Ižakovci zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s cestišča v jašek namakalnega sistema. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nastalo je za okrog 5.000 evrov škode. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.