Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, ki so se končale le z materialno škodo. Obravnavali smo devet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

Policisti PP G. Radgona so bili ob 07.06 uri napoteni v intervencijo, ker je moški žalil sosede in jim grozil s pretepom. Ker se kršitelj kljub pozivom policistov ni pomiril, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, pri tem pa je z roko zamahnil proti policistu z namenom, da ga udari v glavo. Udarec je moškemu preprečil drug policist, nakar je bil obvladan. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ob 17.25 smo bili obveščeni, da je prišlo do požara v Filovcih. Ugotovljeno je bilo, da je iz zaenkrat neznanega vzroka pogorela starejša, obnovljena zidanica. Policisti in kriminalisti bodo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil nadaljevali danes. V Radencih sta bili z osebnega avtomobila ukradeni registrski tablici CE NT-483.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Zoper dva kršitelja, ki se ob intervenciji policistov nista hotela pomiriti, je bilo odrejeno pridržanje.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na avtocesti.