Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, osem primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je pri tem utrpel lahko telesno poškodbo. V Meleh je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se je vozilo prevrnilo. Voznik je v trčenju utrpel lahke telesne poškodbe. V semaforiziranem križišču izven naselja Lipovci pa je voznik osebnega avtomobila odvzel prednost voznici. V trčenju sta dve osebi utrpeli lahke telesne poškodbe. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino kombiniranega vozila VW Transporter, bele barve, registerskih št. MS R2-772. V Murski Soboti in Lendavi obravnavani tatvini delov z osebnih avtomobilov, v Prosenjakovcih pa tatvina denarja in bančnih kartic iz osebnega avtomobila.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Zaradi hujših prekrškov so lendavski policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju PP Murska Sobota.