Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, sedem prometnih nesreč v katerih so se tri osebe lažje telesno poškodovale, pet kršitev javnega reda in miru, nesreča pri delu, tri poškodovanja vozil na parkirnih prostorih in tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali dve goljufiji, vlom v gostinski lokal, poškodovanje osebnega avtomobila, dve tatvini goriva, neplačevanje preživnine in tatvino električnega pastirja.

Na območju občine Cankova je prišlo do nesreče pri delu v kateri je zaradi posledic umrl 84-letni domačin. Pokojni je s traktorskim kompresorjem, polnil pnevmatiko na kosilnici. Motor traktorja je bil prižgan in v prostem teku. Traktor se je nenadoma pričel premikati in pokojnega stisnil ob podboj garažnih vrat ter ga delno povozil. Tuja krivda je zaenkrat izključena.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju.  Kršitelju so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Danes se pričenja novo šolsko leto. Voznike opozarjamo na večjo previdnost predvsem v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se otroci največ zadržujejo. Otrokom vedno omogočite varno prečkanje ceste ter varen prihod v šolo.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na pomurski avtocesti in v okolici šol ter vrtcev.