Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, kršitev javnega reda in miru, požar ter kršitev prepovedi kurjenja v naravi.

Na področju kriminalitete, so policisti Policijske postaje Murska Sobota, obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil in kaznivo dejanje Goljufije. Radgonski policisti pa so sprejeli prijavo kaznivega dejanja Neplačevanje preživnine.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je po intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Ob 02.06 so bili s strani Centra za obveščanje obveščeni, da so bili obveščeni o požaru v naselju Dobrovnik, kamor so tudi napotili gasilce. Policisti so zaenkrat na kraju ugotovili, da je zagorelo v drvarnici zraven stanovanjske hiše. Požar se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, ki je deloma pogorelo. Požar so omejili in pogasili domači in okoliški gasilci. Vzrok požara in višina materialne škode bosta znana po opravljenem ogledu.

Občanu, ki je v gozdu, v okolici Lendave, kljub prepovedi kurjenja na prostem, zakuril vejevje, je bil izdan plačilni nalog.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci.