Ostalo

Pretekli 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali le z materialno škodo, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, pogin čebel, zasegli osebni avtomobil in tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev lahke telesne poškodbe pri pretepu, kaznivo dejanje Grožnje in tatvin očebeljih satov.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Vozniku je bil zasežen osebni avtomobil, ker ga je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje.

Soboški policisti so obravnavali pogin čebel. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so lastniku poginile čebele v treh panjih od skupno sedemdesetih. O poginu so bile obveščene tudi pristojne inšpekcije.

Od 16. do 29. maja potekajo po vsej Sloveniji aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Kolesarji so ena izmed najbolj ogroženih in izpostavljenih skupin prometnih udeležencev. Kolesarji, vozite previdno, upoštevajte pravila in nasvete.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.