Sveže

Predstavili turistični produkt Zipwine

Povabljenim novinarjem ter turističnim delavcem iz bližnjih Občin so včerajšnji popoldan ob razglednem stolpu Vinarium predstavili nov turistični produkt, imenovan Zipwine. Gre za zanimivo adrenalinsko kulinarično doživetje v Lendavskih goricah. Omenjeni turistični produkt smo poizkusili tudi sami in bili navdušeni!
Turistična zveza Lendava vabi se lahko pohvali z novim turističnim produktom, imenovanim Zipwine. Gre za edinstveno adrenalinsko in kulinarično doživetje v Lendavskih goricah. V sklopu omenjenega turističnega produkta je povezana turistična atrakcija Zipline, razgledni stolp Vinarium ter kulinarika našega kraja, po kateri so, kot je bilo moč slišati, večkrat spraševali gosti, ki so v naš kraj prišli iz drugih koncev Slovenije ali tujine. Lokacija razglednega stolpa Vinarium in turistične atrakcije Zipline s tem dobi dodano vrednost.

In kaj obiskovalec doživi v sklopu omenjenega turističnega produkta? Za 50 evrov, kolikor znaša cena za posameznika v skupini z najmanj 15 in največ 48 osebami, lahko slednji dobi dvojni spust po jeklenici Ziplinea ter večerni obisk stolpa Vinarium, ki pa ni zgolj običajni obisk, temveč gre za pokušino lokalnih vin petih domačih vinogradnikov ob prigrizkih lokalnih pridelovalcev sestavin ter razgledu v štiri dežele. Ponudba se seveda izvaja le ob predhodnem dogovoru, v omenjenem turističnem produktu pa lahko uživate v delovnem času Ziplinea in razglednega stolpa Vinarium.

“Zipwine Vinarium je produkt, ki povezuje Zipline in razgledni stolp Vinarium. Enostavno povedano, dva spusta po jeklenici se povežeta z obiskom razglednega stolpa in kjer na vrhu doživimo lokalno kulinariko. Na vrhu razglednega stolpa torej doživimo pet hodni meni ter ´fingerfood´, torej prigrizke, za uživanje katerih seveda ne potrebujemo pribora. Ime produktu je nadela Andrejka Gažovič, priznana someljejka, idejo pa sem dobil sam in sicer po večih dogodkih, ki so se odvijali okrog razglednega stolpa ter Ziplinea,” je dejal Evgen Lazar, vodja turistične atrakcije Zipline.