Ostalo

Predavanje o kolesarstvu v Kolesarskem centru v Čentibi

Kolesarski klub Lendava in Zavod za turizem in razvoj Lendava sta včeraj, v kolesarskem centru v Čentibi organizirala predavanje o kolesarstvu. Predavanja se je udeležilo okrog 30 ljubiteljev kolesarjenja.

Predavatelja sta bila nekdanja vrhunska kolesarja Dejan Vračič in Matej Marin, ki imata za seboj veliko zavidljivih kolesarskih dosežkov. Predavatelja sta v dveh urah predstavila vse od osnov kolesarjenja do bolj zahtevnih tem. Ob tem sta izkoristila priložnost in podala koristne nasvete in lastne izkušnje s treningov in tekmovanj. Prikazala sta najbolj pogoste napake, ki jih delamo pri kolesarjenju zaradi česar lahko pride tudi do trajnih poškodb. Najbolj koristen nasvet za vsakega kolesarja je, da bi si pred nakupom kolesa vsak opravil “bike fitting” in tako preprečil napačno odločitev pri nakupu kolesa ter tudi preprečil morebitno trajno poškodbo. Veliko drugih koristnih nasvetov je bilo še iz pravilne prehrane, hidracije, zamenjave zračnic, drobnih popravil in nasploh vedenja na cesti.

Kolesarski klub Lendava je vse udeležence povabil na tradicionalen 13. Panonski maraton treh dežel, ki bo letos 17.7.2016 s štartom v Lendavi pri hotelu Lipa.[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6263675980633042289?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]