Ostalo

Pred nami občutno toplejši dnevi

Po razmeroma toplem vikendu nas bodo tudi v prihodnjih dneh razvajali sončni žarki, predvsem v popoldanskih urah. Tako bomo najvišje temperature izmerili v četrtek, jutra bodo še hladna, poslabšanje vremena pa lahko sledi že prihajajoči vikend.

Spomladansko vreme nas bo po toplem vikendu razvajalo še vsaj celoten teden, ki je pred nami. Nekoliko nižje bodo seveda jutranje temperature, danes smo se prebudili v ničlo. Da je zime tudi uradno konec zaenkrat še naj ne pričakujemo, so jasni vremenoslovci, saj se je v preteklosti že dogajalo da je mraz stisnil tudi aprila. Meteorološka pomlad je sicer nastopila 1. marca, drugi mejnik je včerajšnje Gregorjevo. Pomlad bo sicer nepreklicno nastopila na enakonočje, 21. marca.

Jutri bo pretežno jasno, a tudi mrzlo, saj bodo najnižje jutranje temperature od -5 do 0, ob morju okoli 3. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje. V torek, sredo in četrtek bo večinoma sončno in čez dan topleje.

A trenutni računalniški modeli kažejo, da bo še pred koncem tedna sledilo poslabšanje vremena in da prihodnji vikend ne bo tako lep. V tem trenutku kaže na precejšnjo verjetnost dežja.