Ostalo

Pred nami je tradicionalni Bogračfest, kjer boste lahko spoznali tudi našo ekipo!

Lendava, svetovna prestolnica bograča, bo jutri tradicionalno gostila največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest 2019. Na kulinarični prireditvi se že več kot desetletje zbira na tisoče ljubiteljev te priljubljene jedi na žlico. V slikovitem starem mestnem jedru Lendave bo prireditev potekala to soboto, 31. avgusta 2019, kjer bo prisotna tudi naša ekipa. Našli nas boste takoj za cerkvijo Sv. Katarine.




Na jutrišnjem Bogračfestu je moč pričakovati nekaj več kot 100 tekmovalnih ekip iz Slovenije in sosednjih držav. Tekmovalci se bomo s svojimi bograči potegovali za laskavi naziv “Mojster bograča.” Ocenjevalna komisija bo eni izmed ekip podelila tudi naziv za “Najlepše urejeno tekmovališče.” Ob 8. uri zjutraj bo prizorišče z budnico prebudila godba na pihala, sledi prevzem sestavin in urejanje tekmovališča. Ekipe se bodo s kuhanjem in bojem za naziv “Mojster bograča” spopadale vse do 17. ure, ko se prične uradno pokušanje in ocenjevanje vzorcev bograča.

Pred Mestno hišo bo tudi letos kuhal bograč zmagovalec šova MasteChef Slovenija 2019 Anže Kuplenik v družbi sotekmovalke Špele Golob. Ves dan bo poskrbljeno za pester kulturno-zabavni program, spremljevalni program za otroke pa bo potekal vse od 12. pa do 18. ure tudi v mestnem parku Roža Lendave. Na prireditvenem odru pri Mestni hiši bodo ob 19. uri razglasili rezultate in podelili priznanja v kategorijah “Najlepše urejeno tekmovališče” in “Mojstri bograča,” nato se zabava preseli na osrednji oder pri hotelu Cubis, kjer bosta sledila koncerta Tanje Žagar ob 20. in Luke Basija ob 23. uri.

Bograč ima posebno mesto v srcih domačinov. Prireditev je pravzaprav festival kulinarike, kjer se ob bograču, tradicionalni vinogradniški jedi, ki jo pripravljajo v kotličkih na Glavni ulici tekmujoče ekipe, zvrstijo tudi ostale domače dobrote: lendavski pereci, ocvirkove pogače … In ob tej pestri kulinarični ponudbi ne smemo pozabiti niti na ponos vinogradnikov, na rujno vino, ki se zaiskri v kozarcih obiskovalcev Bogračfesta.

Tudi na letošnjem Bogračfestu pa bo skupaj sodelovala ekipa spletnega portala Lendavainfo.com in podjetja KMS. Našli nas boste tik pod razkošno krošnjo drevesa ob cerkvi Sv. Katarine. Vabljeni!