Sveže

Pomurska avtocesta: Prijeta sprovajalca in tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Pomurski policisti so imeli znova obilico dela s sprovajalcem in tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Te so tokrat ujeli na pomurski avtocesti, v našo državo pa so prišli iz območja Hrvaške.
Po predhodni prijavi je policijska patrulja včeraj okrog 16.40 ure na pomurski avtocesti v Vučji vasi s svetlobnimi in zvočnimi signali poskušala zaustaviti dve osebni vozili, srbskih registrskih številk, kateri pa signalov policistov nista upoštevali. Prvo vozilo, znamke Honda je zapeljalo na izvozni pas avtoceste in nato na koncu izvoznega pasu zavilo nazaj na avtocesto, ter pospešeno nadaljevalo z vožnjo v smeri Maribora. Enako je storil voznik druga vozila znamke Citroen C5.

Po okrog 500 metrih vožnje se je vozilo Honda ustavilo na voznem pasu. Policisti so ob kontroli okolice vozila v grmičevju prijeli štiri državljane Turčije. Voznika in sopotnika osebnega vozila znamke Citroen, oba državljana Srbije, ki sta v vozilu prevažala tri državljane Turčije so na območju Maribora prijeli policisti PU Maribor.

Vse tujce je v nadaljnje postopke prejela PP Ljutomer. Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje in bosta kazensko ovadena zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ. Za neznanim voznikom vozila Honda policisti zbirajo obvestila.

Nezakoniti prehodi državne meje

Pomurski policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 21 tujcev ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci po državljanstvih: Alžirija 3, Maroko 4, Sirija 2, Turčija 7 in Afganistan 5. Sedem tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali pa bodo po končanih postopkih vrnjeni Hrvaškim varnostnim organom.