Sveže

Pomgrad tudi letos odprl vrata mladim šolarjem

V Pomgradu smo tudi letos organizirali dan odprtih vrat za učence četrtih razredov osnovnih šol. Šolskega dneva se je letos udeležilo kar 214 učencev, ki so prišli iz I., II. in III. Osnovne šole Murska Sobota ter iz Osnovne šole Tišina. Učenci so bili posebej navdušeni nad velikimi gradbenimi stroji ter ukrepi družbe Pomgrad na področju recikliranja odpadnega gradbenega materiala.
Učenci so obisk v podjetju pričeli s predstavijo različnih poklicev v gradbeništvu, od zidarjev, tesarjev, gradbenih inženirjev, pa vse do zaposlenih v upravi. V nadaljevanju so jim predstavili tudi asfaltno bazo in njeno delovanje pri čemer so bili nadobudni šolarji še posebej presenečani. Presenetilo jih je namreč dejstvo, da v Pomgradu proizvajajo kar 40 različnih zmesi asfalta.

Z dnevom odprtih vrat, namenjenim učencem, v Pomgradu naslavljajo problematiko pomanjkanja ustreznih kadrov na področju gradbeništva, s katerim se ne soočajo zgolj v Pomgradu temveč v celotnem slovenskem gradbenem sektorju. “Z dnevom odprtih vrat želimo mladim od blizu predstavi poklice v gradbeništvu in morda se na podlagi tega obiska kakšen izmed šolarjev tudi odloči za nadaljevanje izobraževanja na gradbenem področju,” so zapisali pri Pomgradu.

“Veseli nas, da je toliko učencev obiskalo naše podjetje, saj nas to navdaja z upanjem, da bo morda kakšen izmed teh šolarjev svojo karierno pot gradil ravno v našem podjetju. Učencem smo želeli celostno predstaviti delo v gradbeništvu, vse od dela na terenu do projektiranja. S takšnimi aktivnostmi želimo v Pomgradu povrniti ugled gradbenega poklica, ki je v preteklih letih med mladimi postal manj zanimiv,” pa je ob obisku otrok povedal predsednik uprave Pomgrada, Iztok Polanič.