Ostalo

Policisti obravnavali več kršitev mladoletnega voznika, obravnavajo pa tudi goljufijo

Na območju celotne Slovenije se v zadnjem času beleži več kaznivih dejanj goljufij, pri čemer se storilci starejšim osebam po telefonu predstavijo kot kriminalisti ali policisti in jih prepričajo, da gredo na banko, bankomat ali pošto, kjer naj dvignejo denar, da se bo potem preverilo ali so bankovci pristni.
Policisti PU Murska Sobota so minulo sredo prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista in da bo z njima odšla na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. Storilca sta prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem. Po prejemu denarja sta storilca s kraja odšla in oškodovanko pustila na pošti.

“Opozarjamo, da se pojavlja več različnih načinov goljufij, pri katerih storilci potrkajo na domove potencialnih žrtev. Storilci vedno znova najdejo nove načine, velikokrat pa poskušajo ogoljufati starejše osebe. Starostnikom zato svetujemo, naj bodo posebej pozorni, ko jih na domu obiščejo neznanci. Policisti svojcem starejših oseb svetujemo, da se o takšnih primerih z njimi pogovorijo. Opozorijo naj jih, da v svoje domove ne spuščajo neznancev. Če kljub temu ti zvonijo ali trkajo po vratih, svetujemo, da občani pokličejo policiste na tel. št. 113,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Več kršitev mladoletnega voznika

Policisti PP Murska Sobota so minulo sredo, malo po 2. uri v krožišču Industrijske in Panonske ulice v Murski Soboti opazili vozilo znamke Audi z nameščenimi nemškimi registrskimi oznakami, ki je naglo pospešilo vožnjo iz krožišča. Policisti so takoj zapeljali za vozilom v smeri Bakovske ulice in ga z zvočnimi in svetlobnimi znaki poskušali zaustaviti. V naselju Bakovci je voznik zavil v slepo ulico, skočil iz avta in pobegnil, ter se čez nekaj minut sam vrnil na kraj. V vozilu sta kot sopotnika ostala mladoletno dekle in fant, državljana Avstrije.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je neregistrirano vozilo vozil mladoletni državljan Avstrije brez veljavnega vozniškega dovoljenja z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu. V prtljažniku vozila sta bili najdeni dve tabli – prometna znaka za obvoz, za katera je obstajal utemeljen sum, da izvirata iz kaznivega dejanja tatvine. Prometni znaki so bili proti zapisniku o zasegu predmetov zaseženi.

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. V zvezi kaznivega dejanja tatvine prometnih znakov pa sledi ukrep po opredelitvi oškodovanca.