Sveže

Ozaveščanje: Eko-Park otrokom podaril pobarvanko “Varujmo okolje”

Tudi ozaveščanje spada med naloge javnega komunalnega podjetja Eko-Park. Vodstvo podjetja je predvčerajšnjim vzgojno-izobraževalnim zavodom v Lendavi podarilo pobarvanko Varujmo okolje, s pomočjo katere želijo otrokom tudi na tak način predstaviti varovanje okolja ter ločevanje odpadkov.
Skrb za okolje je ena od najpomembnejših globalnih nalog, saj neracionalna raba resursov in neodgovorno ravnanje z njimi ima veliki vpliv na okolje, kar se že dandanes odraža v podnebnih spremembah, pomanjkanju pitne vode  in nekaterih surovin, onesnaženosti ozračja in tal … Tudi v Sloveniji z nesmotrnim ravnanjem onesnažujemo vodo, zrak in tla. Če bomo tako nadaljevali, na našem planetu kmalu ne bo več mogoče normalno živeti, saj bodo voda, zemlja in zrak neprimerni za življenje.

Svoj košček za lepše okolje lahko v okviru svojih zmožnosti prispeva prav vsakdo od nas. Pri tem so zelo pomembni tudi otroci, ki s svojimi malimi dejanji naredijo zelo veliko. “Z željo, da tudi mi prispevamo k temu, da bodo najmlajši vedeli, kako pravilno ravnati z odpadki, energijo, vodo in zrakom, smo jim podarili pobarvanko Varujmo okolje. S pobarvanko želimo otrokom posredovati nekaj informacij o onesnaževanju okolja in jih na nevsiljiv način vzgajati v okoljevarstvenem duhu. V pobarvanki se naši prijatelji srečujejo z različnimi načini onesnaževanja in želijo z nasveti ter dejanji okolje ohraniti za naše naslednike,” je za naš spletni medij zapisal direktor podjetja Eko-Park, Jožef Gerenčer.

Pobarvanka je nastala v sodelovanju z Inštitutom SI in Pomurskim društvom za kakovost. Prevod teksta v madžarski jezik je prispevala Dvojezična osnovna šola Lendava. V pobarvanki se prijatelji srečujejo z različnimi načini onesnaževanja in želijo okolje z nasveti ter dejanji ohraniti za naše naslednike.