Ostalo

Odličen začetek prvenstva: Nafta 1903 s tremi zadetki iz Ajdovščine

Lendavska Nafta 1903 se je današnji pozni popoldan v 1. krogu aktualnega prvenstva v Ajdovščini pomerila proti ekipi Primorja. Modro-beli, ki so na igrišču dominirali praktično čez celotno srečanje, so srečanje zaključili z rezultatom 3:0 ter tako zabeležili prve tri točke. Ali bo Nafta 1903 v ožjem izboru za prvo državno ligo, pa bo seveda pokazal čas.
Srečanje, ki ste si ga v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na našem spletnem portalu, se je pričelo ob 18.00 uri in zaključilo dobrih pet minut pred 20.00 uro. Srečanje se je odvilo na nekoliko razmočenem igrišču, saj je pred samim srečanjem Ajdovščino zajela močnejša ploha, a je vreme tekom srečanja bilo bistveno bolj naklonjeno nogometu. Pritisk lendavske Nafte se je začel že v prvi minuti srečanja in trajal praktično čez celotno srečanje, kar se je seveda tudi obrestovalo.

Prvi nevarnejši poizkus na srečanju so imeli gosti in sicer v 6. minuti, ki pa ni obrodil sadov. Sledil je takojšnji protinapad domače ekipe, ki pa bi se skoraj obrnil v vodstvo, a so domači zatresli vratnico. Lendavčani so v nadaljevanju očitno kazali da dominirajo na igrišču in da so tako taktično kakor tudi kondicijsko veliko bolj pripravljeni kot domača enajsterica. V 11. minuti so modro-beli žogo poslali čez domača vrata, enako pa se je pripetilo v 13. minuti, ko so Lendavčani našli vrzel v obrambi domačih.

Nafta 1903 je vnovič poizkusila srečo v 16. minuti, a je okroglo usnje pristalo v roki domačega vratarja. Štiri minute kasneje, ko so gosti kazali bistveno premoč v duelih in igrali ostro, so si modro-beli priigrali udarec iz kota, kateri pa, kljub odlični izvedbi, ni bil uspešen. Po nekaj minutah igre sta v razmaku nekaj sekund poizkušala Szabo Bence in Stjepan Oštrek, a brez odmevnejšega rezultata. Prvi rumeni karton je “padel” v 26. minuti in sicer ga je prejel igralec domače ekipe, Miha Dobnikar. Dobrih deset minut se je srečanje odvijalo med obema kazenskima prostoroma, ko je goste v vodstvo v 37. minuti popeljal Dragan Brkič in postavil rezultat prvega polčasa 0:1.

V drugem polčasu se je že v začetku zgodila rahla igralska sprememba pri domači ekipi, lendavski strateg pa je igralce menjal v toku polčasa. Že minuto po začetku je Nafta dosegla nov zadetek, ki pa zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. Modro-beli so sicer do vrat domačih vnovič prišli po izkoriščeni vrzeli v obrambi. V 52. minuti je rumeni karton romal tudi k ekipi Nafte 1903. Prejel ga je Blaž Urh, katerega je sicer sodnik ustno opomnil že v 1. polčasu. Sledil je prosti strel domačih, za katerim je, zaradi dotika, sledil tudi strel iz kota. Obakrat so domači zaradi odločne obrambe gostov bili neuspešni. Sledil je prosti strel Lendavčanov, ki je prav tako bil neuspešen, minuto kasneje pa je žogo močno proti vratom domačih usmeril Stjepan Oštrek in sicer iz kakih 25. metrov, a svojega namena ni dosegel.

V 70. minuti smo bili priča izjemni vratnici Nermina Haljete in že štiri minute kasneje sta tako Haljeta kakor tudi Marcel Stare, v razmaku nekaj sekund, žogo poslala preko vrat. V 78. minuti so domači vnovič skoraj prišli do zadetka, a je bila obramba gostov na pravem mestu. Sledila je 88. minuta, ko so modro-beli popravili rezultat na 0:2 in sicer je mrežo domačih z neubranljivim zadetkom zatresel Oštrek. V zadnjih sekundah srečanja sta rumena kartona zaradi domnevnega zavlačevanja prejela Haljeta in lendavski strateg Gabor Boer, srečanje pa je, vsaj kar se rezultata tiče, v 92. minuti zaključil Oliver Dinnyes, ko je postavil končni rezultat obračuna in sicer 0:3.

Primorje – Nafta 1903 0:3 (0:1)