Ostalo

NK Čentiba z novim trenerjem

Drugouvrščena ekipa lendavske Medobčinske nogometne lige bo tekmovanje v spomladanskem delu pričela z novim trenerjem. Pred Čentibčani je pet prijateljskih pripravljalnih srečanj, štiri so znana, peto srečanje pa še ni dogovorjeno. Nasprotnik je v fazi iskanja. Bo Čentibčanom uspelo ugnati prvouvrščeni Dobrovnik?
Nogometni klub Čentiba je opravil prvo vidnejšo kadrovsko menjavo. Na trenerskem stolčku je namreč Aleksandra Bašo zamenjal Gordan Gerebic, ki je na zadnje vodil Zvezdo iz Doline. Sam zase sicer pravi, da je bil trenersko neaktiven dobrih šest let, a se je na sodelovanje s fanti iz Čentibe dobro pripravil. Nogometni klub Čentiba trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni tabeli, za kar sedem točk so v prednosti Dobrovničani. Čentiba jih ima 20, Dobrovnik 27. V spomladanskem delu prvenstva bo vsekakor potekal hud boj za prevlado na lestvici in mogoče bo prav Gerebic tisti, ki bo Čentibčane popeljal na prvo mesto.

“V nogometnem društvu smo venomer želeli, da nas vodi domačin. Ker je naš bivši trener Aleksander Baša bil domačin, nekako nismo želeli prekiniti tradicije,” je uvodoma dejal predsednik čentibskega nogometnega društva, Filip Herceg. Aleksander Baša, sicer doma iz Čentibe a živeč v Mostju je sodelovanje z nami prekinil zaradi službenih in tudi družinskih obveznosti. Sam je zaposlen v sosednji Avstriji in kot je dejal, zaradi časovne stiske ne bi uspel kakovostno opravljati svojega dela. Težava je bila tudi licenca, ki je ni imel in tako nas je prosil, da za vodenje ekipe izberemo koga drugega, ki bo temu kos,” je še dejal sogovornik.

“Ko sem dobil povabilo fantov iz Čentibe, sem bil izjemno presenečen. Da so se fantje v Čentibi v jeseni razšli s takratnim trenerjem sem sicer vedel, ampak da bi jaz bil tisti, katerega bi želeli imeti v svoji sredini, pa nisem pričakoval. Sam sem sicer mislil, da že imajo koga izbranega. Prvi klic je prišel takoj po novem letu in sam osebno sem bil zelo presenečen. Dogovorili smo se za prvi sestanek, odločitev seveda ni padla takoj, opravljenih je bilo nekaj razgovorov, vsak je predstavil svoj pogled na situacijo in nekako smo dosegli dogovor o sodelovanju,” je dejal Gerebic. Kot je sam dejal, je fantom iz Čentibe Gerebica predlagal en izmed članov tedanjega strokovnega štaba nogometnega kluba Mostje, “ko sem še bil trener Mostja pred dobrimi desetimi leti.”

Kot je še dejal Gerebic, ekipo pozna na videz, a ker gre za mlade fante, je v preteklosti deloval zgolj z dvema. Oba sta sicer že trenirala pod njegovo taktirko. “Gre za mlado in zelo kakovostno ekipo in tukaj nogometno znanje absolutno ni vprašljivo. Ekipa sicer obeta veliko, vmes je nekaj talentov, ki bi vsekakor lahko igrali kakšno ligo ali celo dve višje, ampak to je zgolj prednost za Čentibo. Sodelovanje z ekipo bo zame izziv, sodelovanje s prejšnjimi ekipami in s trenutno je kot dan in noč in ponavljam, to bo zame izziv. To so, kot bi rekli trenerji, sladke skrbi, ampak koliko bodo sladke, bomo še videli,” je dejal Gerebic.

Novopečeni trener načrtuje pet prijateljskih obračunov. Za štiri so že dogovorjeni in sicer:

  • 27.2.2022 proti ekipi iz Gančanov
  • 6.3.2022 proti ekipi iz Hotize
  • 13.3.2022 proti ekipi iz Središča ob Dravi
  • 20.3.2022 proti ekipi Bogojine
  • 27.3.2022 (še neznano)