Ostalo

Nekatere tretjeligaške enajsterice že spremenjene

Nogometne zelenice počivajo, žoge so pospravljene v klubskih prostorih, vodstva nogometnih klubov pa tuhtajo kako najbolje okrepiti vrste svojih članskih ekip. Trenutno je na “tržnici” kar nekaj dogajanja, mi pa smo pokukali, kje so se že zgodile prve spremembe v igralskem kadru.

Po tem, ko se je jesenski del 3. SNL -Vzhod končal že zdavnaj, nogometne zelenice počivajo. Največ dogajanja, kar se tiče nogometa, je na “tržnici,” v nogometne klube pa prihajajo in jih zapuščajo igralci. V nekaterih nogometnih klubih je tega dogajanja več, spet v drugih jih je nekoliko manj, a vsekakor vsi želijo iz zimskega prestopnega roka potegniti največ. Poglejmo kateri klubi so dejavni ter kdo prihaja in odhaja.

Pojdimo najprej k domači enajsterici, Nafti 1903, ekipi, ki trenutno kraljuje na tretjeligaški nogometni lestvici. Modro-bele je kot prvi zapustil Lotrič, odšel je v Ljutomer, v klub pa so prišli Marciuš in Monjac, oba sta v Lendavo prišla iz Zavrča. Modro-bele je okrepil še Ilić iz veržejskega nogometnega kluba in Roginić iz Bjelovarja.

“Prestopni rok je še dolg” so za medije povedali pri lendavskemu največjemu rivalu, pri NŠ Muri. Tam so ostali brez Kolarja, Šalamuna in Kureža. Kot so zatrdili pri črno belih, se slednji menda spogledujejo s kar tremi prvoligaškimi igralci. Po neuradnih podatkih, je pogodba z dvema že podpisana, vodstvo pa sicer o imenih še molči.

Če se je Lotrič iz Nafte 1903 odpravil v Ljutomer, pa prleško ekipo zapušča Vinkovič. Prihaja tudi novi vratar, Fajfar.

Zanimivo je tudi v Veliki Polani. NK Polano sta zapustila Hajnal in Kotnik, ki se spogleduje z beltinskim nogometnim klubom. Tamkajšnjo enajsterico je okrepil S. Vinko, in B. Žalik.

Odranci so se okrepili z Vinkovičem, po poškodbi pa se vrača Žnidarič. Žugelj iz Odrancev odhaja v Bistrico.

Precej dejavni so na Hotizi. Okrepili so se s kar štirimi igralci: Horvatinovič, Skoliber, Marcec so na Hotizo prišli s sosednje Hrvaške, Pelcl pa je prišel iz Veržeja. Hotizo je zapustil Paler. Neuradno se na Hotizi spogledujejo s še štirimi igralci.

Nič posebnega se ne dogaja v Rakičanu. Nogometni klub sta zapustila Abdulai Muniru in Kureli. Muniru naj bi bil zanimiv enemu od tretjeligašev.

Poglejmo še na Goričko. Hager, Kamenica in B. Bokan bodo spomladi igrali za NK Tromejnik, od katerega se je poslovil Szabolcs, ki odhaja k rivalom iz Grada.