Ostalo

Narejen je prvi korak k pričetku sanacije vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu

Občina Lendava je zaradi dotrajanosti vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu in potreb tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva pristopila k prenovi objekta. Včeraj so uradno naznanili, da Občina išče izvajalca del preko javnega naročila, ki je že objavljeno.
Občina Lendava se je lotila sanacije vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu, ki pa ne bo zgolj sanacija, temveč bo objekt dobil tudi prizidek, garažo, za gasilsko vozilo. Objekt je v tem trenutku vidno dotrajan, v njem pa imajo prostore tudi tamkajšnji gasilci, ki s prostori seveda nikakor ne morejo biti zadovoljni. Občina Lendava je javno naročilo s pomočjo katerega išče za izvajalca del že objavila in če bo šlo vse po načrtu, bi se dela lahko pričela že konec prihajajočega februarja.

Investicija je sicer že zavedena v proračunu za leto 2024, sanacija vaškega doma pa ne poteka zgolj na način, da se stavbo le sanira, s čimer se prepreči nadaljnje propadanje, temveč, da se znižajo tudi obratovalni stroški. “Investicija predstavlja ključen korak v izboljšanju infrastrukture lokalne skupnosti, saj bo obnova Vaško-gasilskega doma omogočila izboljšanje pogojev za delovanje gasilske enote. Prav tako bo poskrbljeno za ureditev prostorov, ki bodo še posebej prijazni in primerni za potrebe krajevne skupnosti, za različne potrebe društev in krajanov,” so sporočili iz Občine Lendava.

Poleg prizidave nove garaže, bo objekt dobil tudi novo streho. Sanitarije se bodo po novem nahajale v delu kjer se sedaj nahaja shramba, prenove bo deležna tudi kuhinja, ki se bo prezidala, izveden bo vetrolov ter rampa pri vhodu. V objekt bo vodilo več vhodov, vsi bodo izvedeni na vzhodni strani. Prostor bo dobila tudi krajevna skupnost.

Predviden pričetek izvedbe del je sicer po sklenitvi pogodbe in najkasneje v roku sedmih dni od datuma uvedbe v delo. Dela mora izvajalec izvajati skladno s terminskim planom, ki ga uskladi z naročnikom. Predviden rok izvedbe del je najkasneje do 31.10.2024. Odpiranje ponudb bo potekalo preko informacijskega sistema e-JN, 25.1.2024 od 11:00 ure naprej. Izveden bo tudi en krog pogajanj.