Ostalo

Napoved Accuweatherja: Pred nami suho in vroče poletje

Včerajšnjo nedeljo se je zaključilo dolgo obdobje spremenljivega vremena, ko smo se praktično vsak dan srečevali z možnostjo nastanka ploh in neviht. Vremenski portal Accuweather je izdal napoved za poletje, ki kaže, da bo poletje vroče in tudi sušno. Čeprav dolgoročne napovedi ne spadajo med precej točne, pa so te vsako leto dokazale, da so kljub temu lahko dovolj dobre.
Danes vstopamo v obdobje daljšega sončnega vremena. Temperature bodo vsak dan višje, do četrtka pa se bodo dvignile tudi do 31 stopinj Celzija. Prvič letos bi se do 30 stopinj Celzija temperature lahko dvignile že v sredo, do prihajajočega vikenda pa bi lokalno lahko namerili celo 34 ali celo 35 stopinj Celzija. V prihajajočih dneh padavin ni za pričakovati, možnost se lahko poveča ob koncu tedna. V ponedeljek in torek bo vpliv vremena na počutje ugoden in spodbuden. UV indeks sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah doseže vrednost med 8 in 9, v gorah pa okoli 10.

Accuweather napoveduje suho in vroče poletje

Dolgoročne napovedi so zelo zahtevne in kompleksne. Ta za Slovenijo za letošnje poletje napovedujejo vroče in suho poletje. Še nekoliko bolj vroče bo, po napovedih, v Italiji in v hrvaški Dalmaciji, kamor Slovenci precej radi potujemo. Enako velja za Portugalsko in Španijo. Naše kraje bo segreval vroč zrak iz Afrike, temperature pa bodo pričele padati šele oktobra. Napovedano pa je tudi sušno vreme, močnejše nevihte niso izključene.