Ostalo

Najboljše ideje za krstna darila

Iščete navdih ali ideje za darila za krst? Najboljše darilo za krst je lahko marsikaj. Nekoč je bilo samoumevno, da se fantom daruje denar, deklicam tudi kakšen kos nakita. Danes je izbira nekoliko bolj pestra. Tako so ideje za darilo krst običajno povezane z nepozabnimi, praktičnimi in celo zabavnimi izdelki. Ob tako pomemben dogodku, so obvezni temu primerni verzi za krst.
Kaj je sveti krst in kakšna je njegova simbolika?

Krst ali ponovno rojstvo. Otrok se je rodil kot otrok svojih staršev, pri krstu se prerodi kot božji otrok in se uvrsti v skupnost vseh kristjanov. Otrokovo življenje je blagoslovljeno z znamenjem križa in tako postane božji otrok. Križ je tudi simbol krščanstva – življenje je premagalo smrt. Torej, da bo krščenec po svoji smrti vstal v večno življenje.

Sveti krst je velik dogodek tako za otroka, kakor tudi njegove starše in ostalo družino. Ob krstu dobi otrok ime in malčka tradicionalno sprejmejo v skupnost.

Ideje za darilo za krst

Krst je fantastičen dogodek, z vabilom pa pride tudi navada obdarovanja. Kaj točno podariti kot darilo za krst?

Iskanje popolnega darila za krst lahko zahteva veliko časa. Najboljše ideje za darilo za krst so tista krstna darila, ki ustrezajo vašemu odnosu do otroka in vašemu proračunu za darila. Nekatera darila se prenašajo iz roda v rod, so brezčasna in spremljajo otroka tako skozi odraščanje kot kasnejšo odraslost.

Predstavljamo vam nekaj najbolj priljubljenih daril za krst. Ne pozabite k vsakemu darilu dodati voščila za krst.

Spominski nakit

Ena od teh tradicij so tudi personalizirana darila za otroka, kot je kos nakita. Ideja za darilo za krst, katera bo zelo cenjena in nad katero bodo navdušeni, je več kot očitna – nakit. To darilo nikoli ne zastara. Velja za luksuzen in izjemen predmet, zato je vedno idealna izbira. Spominski nakit je brezčasen, je odlična naložba in zanesljivo najboljši spomin. Nakit je večni opomnik na pomembne življenjske trenutke.

Hranilnik ali varčevalni račun

Biti povabljen na tako pomemben dogodek, kot je krst otroka, je čast. Vendar s tem formalnim družabnim dogodkom pride tudi tradicija obdarovanja. Denar je precej tradicionalno in vsestransko darilo, saj na ta način varčujete za otrokovo prihodnost. Hranilnik ali varčevalni račun je zanesljivo ena od najboljših izbir.

Spominski album

Spominski album je darilo, katero bo večen spomin na pomemben in edinstven dogodek. Je lepo darilo, s katerim se otroci spominjajo trenutka, ko so prvič sprejeli Kristusa in naredili prvi veliki korak v veri. Voščila za krst bodo dodatno izrazila vse tisto, kar želite krščencu sporočiti.

Sveto pismo za otroke

Sveto pismo za otroke obravnava vsebino katoliške vere v otrokom razumljivem jeziku, ki ustreza otrokovemu razumevanju. Je odlična spodbuda za pogovore o veri med odraslim in otrokom.

Sveti krst je temelj krščanskega življenja in so vrata, ki odpirajo dostop do drugih zakramentov. S krstom se osvobodimo greha, prerojeni kot Božji otroci, sprejeti v Cerkev in udeleženci njenega poslanstva. Zato je tako pomemben dan pomembno ovekovečiti z nepozabnim, popolnim darilo in iskrenimi verzi za krst.

Oglasno sporočilo