Ostalo

Nafta 1903 s petimi zadetki porazili Celjane

Minuli sobotni popoldan je bil v Športnem parku v Lendavi znova rezerviran za nogomet. Na pred javnostjo zaprtem srečanju se je domača Nafta 1903 pomerila proti ekipi Šampion iz Celja, ki nastopa v tretji državni ligi in jim kar petkrat zatresla mrežo.
V soboto se je Nafta 1903 na domačem terenu pomerila proti tretjeligašu Šampionu iz Celja. Predzadnje pripravljalno srečanje so modro-beli, pričakovano, zaključili več kot odlično, saj so gostom mrežo zatresli kar petkrat, med tem, ko sami zadetka niso prejeli. Modro-beli so tekmece ugnali v všečni igri, kljub temu, da so Celjani na trenutke bili trd oreh. Trener Fridl je na igrišče poslal prvo ekipo in tako preveril njihovo dosedanjo pripravljenost, s katero pa je zaenkrat lahko zadovoljen.

Lendavčani so čez celotno srečanje dominirali na zelenici in čez praktično celotno srečanje oblegali vrata gostov iz Celja. Prvi resni strel proti vratom gostov je izvedel Paku v 9. minuti, sledil je napad Vinka iz voleja, ko je žoga švignila mimo leve vratnice. Prvi zadetek je na trdem srečanju dosegel Paku v 18. minuti s strelom z desne strani v skrajni kot gostujočega vratarja. Le minuto zatem je Ploj dosegel lep zadetek z glavo po predložku z leve strani. Razigrani Paku je bil znova v akciji v 22. minuti, ko je močno sprožil, a je žoga poletela mimo vrat.

Skorajšnji nov zadetek so tokrat praktično iz golove črte izbili gostujoči igralci, iz protinapadov pa so si tudi slednji priigrali nekaj polpriložnosti, predvsem v 27. in 36. minuti, a se vratar domačih, Raduha, ni pustil presenetiti. Končni izid prvega dela je v 45. minuti postavil Živko z evrozadetkom, po odbitku od gostujoče obrambe.

V nadaljevanju srečanja na igrišču podobna slika kot v prvem polčasu. Takoj na samem začetku je nevarno zapretil Bizjak, ki je iz ugodne situacije sprožil v roke gostujočemu vratarju. Svoj drugi zadetek (zadetek za 4:0) je znova dosegel Ploj, ki je v polno zadel iz bele točke. Gostujoči igralci so namreč znotraj šestnajstmetrskega prostora podrli hitronogega Vinka v 53. minuti. Ploja je za tem v napadu zamenjal Oštrek, gostje pa so kar dvakrat, v 61 in 65. minuti zapravili priložnosti za znižanje izida. Končni izid srečanja je postavil Bizjak in sicer v 72. minuti, po odbitku od gostujoče obrambe. Do konca srečanja se izid (5:0) ni spremenil.

Nafta 1903 – Šampion Celje 5:0 (3:0)

Strelci: Ploj (2x), Paku, Živko, Bizjak

Foto: Tim Farkaš