Ostalo

Mladinski pogon Nafte 1903: Polovica odigranih srečanj in skupno deveto mesto

Pred tednom dni se je z zadnjim krogom zaključilo prvenstvo za sezono 2020/21 tudi v 2. slovenski mladinski in kadetski ligi, kjer je sodelovalo 12 moštev. Letošnja sezona je bila zaradi pandemije COVID-19 okrnjena, saj se je v jeseni odigralo le osem krogov, spomladi pa samo še dodatnih trije. Od 22 predvidenih srečanj se jih je odigrala torej le polovica. Tudi trenažni proces je bil od 20.10.2020 do 15.2.2021 prekinjen. V tem času so izvajali treninge na daljavo.
Moštvo U19 je na enajstih tekmah zbralo 16 točk in zasedlo končno 7. mesto, med tem, ko so kadeti osvojili 10. mesto z zbranimi 7. točkami. Na skupni tabeli je to pomenilo na koncu 9. mesto s skupaj 23 točkami. “Rezultat je nekoliko pod pričakovanji, saj smo si pred prvenstvom želeli uvrstitev v sredino razpredelnice. Predvsem začetek prvenstva je bil slab, saj je ekipa U17 v prvih petih krogih osvojila le točko, med tem, ko so mladinci držali korak z ostalimi ekipami s sedmimi točkami. V nadaljevanju tekmovanja so mladinci ohranjali konstantnost. Tudi kadetom je uspelo do konca sezone dvakrat zmagati.

V naslednji sezoni si želimo več stabilnosti, manj nihanj v rezultatih, predvsem boljši start v sezono, saj to tudi psihološko pozitivno vpliva na obe moštvi in daje večjo samozavest za nadaljevanje. Med strelci moramo omeniti igralca ekipe U19, Lovra Koščaka, ki je na 11 tekmah dosegel 9 golov, kar ga je uvrstilo na 4. mesto najboljših strelcev 2. SML/SKL VZHOD,” je zapisal strokovni vodja akademije Nafte 1903, Silvester Bažika.

Tekmovanja ostalih selekcij se spomladi niso nadaljevala oz. so bila odpovedana. Torej ekipe U7, U9, U11, U13 in U14, ki so nastopale v ligah MNZ Lendava, svojih prvenstev niso zaključila, podobno velja tudi za ekipo U15, ki je v letošnji sezoni po nekaj letih ponovno nastopala v 1. ligi NZS U15 VZHOD. “Na koncu naj omenim, da bodo lige zaradi nastale epidemiološke situacije na nivoju NZS v naslednji sezoni po sklepu izvršnega odbora NZS v naslednji sezoni ostale iste. Torej naša ekipa U15 bo še naprej nastopala v 1. ligi U15 VZHOD, ravno tako pa bosta U17 in U19 še naprej igrali v 2. SML/SKL,” je še zapisal Bažika.