Ostalo

Med finalisti razpisa Mladi upi tudi mlada Lendavčanka

Projekt “Mladi upi” je nadaljeval svoje poslanstvo tudi v letu 2021. Strokovna komisija je pregledala vse prijave mladih talentov s področij športa, umetnosti, znanosti ter para športa in izbrala 20 kandidatov, uvrščenih v ožji izbor finalistov, med katerimi je tudi Pia Novak iz Lendave. Včeraj so predstavili prvih pet finalistov.
Prihodnost sloni na mladih in ravno zaradi tega jih je potrebno podpirati pri razvoju njihovih talentov. Tega se zelo dobro zavedajo pri Zavarovalnici Triglav, ki s svojim zavodom Vse bo v redu v sklopu projekta Mladi upi že deveto leto podaja roko mladim nadarjenim posameznicam in posameznikom pri razvoju njihovega talenta na športnem, umetniškem in znanstvenem področju. Od zagona projekta leta 2013 do danes so med 101 perspektivnih mladih talentov razdelili že več kot 400 tisoč evrov finančnih sredstev, svoje poslanstvo pa nadaljujejo tudi letos.

Mladi upi so družbeno odgovorni finančni projekt, namenjen nadarjenim mladim posameznicam in posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva. Strokovna komisija je po zaključku razpisa 14. oktobra skrbno pregledala vse prispele prijave in pred dnevi izbrala 20 talentiranih mladih upov, med katerimi se je znašla tudi Lendavčanka Pia Novak, ki v svoji panogi izstopajo po izjemnih dosežkih in bi si zaslužili finančno podporo za nadaljnji razvoj.

Nabor letošnjih finalistov je izjemno pester. Sestavlja ga 12 športnikov – od tenisača, biatlonke, atletov, odbojkaša na mivki, športnih plezalcev, kajakašev in kanuistov, vse do karateistke, taekwondoistke in šahista – ter 8 umetnikov – od saksofonistke, balerine, kitarista, pevke, pianista in plesalke do literarnega in umetniškega ustvarjalca. V ožji izbor se je uvrstila tudi nadobudna parašportnica, ki kljub naglušnosti navdihuje s svojimi rezultati.

Mladi upi, uvrščeni v OŽJI KROG FINALISTOV:

 1. Jan Šubelj, šah
 2. Veronika Sadek, atletika
 3. Lena Repinc, biatlon
 4. Miha Okorn, odbojka
 5. Sara Čopar, športno plezanje
 6. Bor Artnak, tenis
 7. Vid Botolin, atletika
 8. Ela Petan, karate
 9. Jan Ločnikar, kajak na divjih vodah
 10. Jakob Stojanović, kajak, kanu na mirnih vodah
 11. Anastasija Ljubinković, taekwondo
 12. Leja Glojnarič, atletika, para-šport
 13. Neža Colja, latinsko-ameriški in standardni plesi
 14. Lana Klemen, balet
 15. Dejan Romih, klavir
 16. Štemberger Matic, klavir
 17. Pia Novak, petje
 18. Nik Škorjanc, literatura in likovna umetnost
 19. Leon Ravnikar, kitara
 20. Neja Anderle, saksofon