Ostalo

Lokalne volitve 2018: Kandidaturo za župana napovedal tudi Dejan Süč

Čeprav se je ta sprva nasmehnil vprašanjem o kandidaturi in se celo vprašal, “od kod takšne ideje,” pa je Dejan Süč danes popoldan naznanil, da se podaja v boj za županski stolček. Tesni sodelavec trenutnega župana mag. Antona Balažka se bo v bitko podal kot najmlajši kandidat.
Kot najmlajši kandidat se bo v bitko za županski stolček podal tudi Dejan Süč, zgodovinar in zaposlen na Občini Lendava. Tesen sodelavec trenutnega župana mag. Antona Balažka je svojo kandidaturo napovedal današnji popoldan na priljubljenem spletnem družbenem omrežju Facebook, že pred časom pa se je na naše vprašanje, ali bo kandidiral, zgolj nasmehnil in povedal, da v tej smeri zagotovo ne razmišlja, da pa ga mika občinski svet.

“Po tehtnem razmisleku ter ob podpori ljudi, ki mi zaupajo, sem se odločil, da kot neodvisni kandidat kandidiram za župana na bližajočih se lokalnih volitvah. V zadnjih letih sem spoznal veliko čudovitih ljudi z odličnimi idejami, kar je utrdilo moje prepričanje, da ostajam zavezan svojemu domačemu kraju in da ideje posameznikov skupaj zmoremo uresničiti.

Zavedam se odgovornosti, ki jo z mojim dejanjem prevzemam, predvsem pa tega, da bo pot do uresničitve idej strma in nepredvidljiva. Toda Lendava potrebuje mladostni entuziazem povezan z modrostjo tistih, ki so k izboljšanju kakovosti življenja v naši večkulturni skupnosti že veliko prispevali. Želim si sodelovanja z vsemi, ki so pripravljeni na spoštljiv in kulturni dialog ter se zavedajo, da se spremembe lahko dosežejo samo s trdim delom in jasno vizijo.

Prepričan sem, da občani in občanke Lendave ZMOREMO uresničiti vse, kar si zadamo,” je zapisal.