Ostalo

Lipa nadigrala Nafto veterane, mladinci Hotize Petišovčane, Prekinitev v Dolgi vasi in zmaga Nedelice

Na nogometnem igrišču v Lipi je gostovala ekipa Nafte veteranov in doživela poraz. Poraz pa je doživela tudi petišovska nogometna ekipa na Hotizi. V Dolgi vasi je srečanje prekinila nevihta, Kapca je klonila pod pritiski Nedelice, v kegljanju pa so Lendavčani ugnali tekmece iz Lovaszija.
Ekipa Nafte veteranov izgubila proti Lipi

Ekipa Nafte veteranov se je mudila na nogometnem igrišču v Lipi, kjer so se pomerili s tamkajšnjim nogometnim klubom, članom MNZ Muska Sobota. Lendavčani so se v Lipo odpravili ne ravno najbolj pripravljeni, saj je za ekipo šele nekaj treningov, ekipi pa je manjkalo nekaj ključnih igralcev in temu primeren je bil tudi rezultat. Modro-beli veterani so namreč v Lipi doživeli poraz 5:2, rezultat prvega polčasa pa je bil 2:1. Domači so v zaključku prijateljskega obračuna dosegli kar dva zadetka, Lendavčani pa so dobro igro prikazali le v prvem polčasu. Zadetka za veterane sta dosegla Peter Zadravec in Igor Bedo. Lendavčani se bodo v naslednji preizkušnji pomerili proti Mostju.

Lipa – Nafta veterani 5:2 (2:1)

Petišovčani izgubili na Hotizi

Novopečeni nogometni klub iz Petišovcev se je na čelu s trenerjem Avgustom Lečkom odpravil na gostovanje na Hotizo, kjer se je moštvo iz Petišovcev pomerilo proti mladincem iz Hotize. Leček je na omenjenem srečanju dal priložnost prav vsem igralcem, saj se pričetek tekmovanja v 2. MNL Lendava nezadržno bliža. Po devetdesetih minutah srečanja so zmago slavili mladinci in goste odpravili s 4:1 (2:0). Pri tem velja omeniti, da so Petišovčani dejansko mrežo domačim zatresli dvakrat, a sodnik Pintarič zadetka ni priznal. Pri mladincih se je še posebno odlikoval Kepe, ki je dosegel dva zadetka. Strelci za NK Hotizo so bili: Horvat Marcel, Horvat Tadej in Kepe Tomislav 2. Za goste je bil uspešen Alen Šimonka.

Hotiza (mladinci) – Petišovci 4:1 (2:0)

Prekinitev prijateljskega srečanja v Dolgi vasi

V drugi prijateljski preizkušnji so igralci Olimpije iz Dolge vasi na domačem terenu gostili moštvo madžarskega nižjeligaša Nova SE iz Nove in jim do prekinitve zaradi nevihte nasuli kar sedem zadetkov. Srečanje se je v glavnem odvijalo pred vrati gostov iz županije Zala, ki so le stežka prišli do vrat domače ekipe. Srečanje je bilo odločeno že v prvem delu, ko so domači povedli z visokih 6:1. Na srečanju se je še posebej odlikoval Matej Vida, ki je dosegel kar tri zadetke. Omeniti moramo še, da je žogi pot v mrežo gostov dvakrat preprečila prečka. Strelci zadetkov za Olimpijo so bili: Matej Vida 3, Mihael Bači 2, Erik Gönc in David Kepe. Za goste iz Madžarske je bil uspešen Tibold Horváth.

Olimpija – Nova SE 7:1 (6:1)

Poraz nepopolne Kapce

Na nogometnem igrišču na Kapci sta svoje moči v prijateljskem obračunu merila Kapca in Nedelica. Trener domačih Jože Hozjan v predzadnji preizkušnji pred pokalnim srečanjem ni mogel računati na nekaj ključnih igralcev prve postave, tako, da so domači bili primorani nastopiti v močno okrnjeni postavi. Zadetki ki so jih prejeli, so bili plod grobih napak v fazi obrambe, medtem, ko napadalci tokrat niso imeli dobrega dne. Konkretne priložnosti za zadetek so zapravili Vutek, Pleh in Kramar.

Zadetke  za gostitelje so dosegli: Boris Vutek, Alan Kramar in Aleš Ritlop.

Kapca – Nedelica 3:5 (2:2)

Lendavski kegljači ugnali nasprotnike iz Lovaszija

V sklopu izmenjav športnih društev in klubov Športnih zvez Lendave in županije Zala so Lendavčani v povratnem srečanju v Reszneku na sosednjem Madžarskem ugnali moštvo 2. lige zahod, TK Lovaszi. Omenimo naj, da sta prav omenjena kluba pričela regionalna srečanja že davnega leta 1964. Za vsako moštvo je nastopilo več igralcev, vendar so za končni izid upoštevali le šest najuspešnejših. Lendavčani so tako v pripravljalnem obračunu nasprotnike ugnali s 2530-2491. Pred samim srečanjem so se kegljači z minuto molka spomnili na nedavno preminulega kegljača KK Nafta, Alojza Matjašiča (Slavka). Oba kluba sta se med drugim še dogovorila da bosta naslednje srečanje opravila naslednje leto.

KK Nafta:

1. KUK ZLATKO 436 kegljev
2. POTOČNIK BOJAN 436 kegljev
3. ŠČAP CILIKA 428 kegljev
4. HORVAT JOŽE 423 kegljev
5. ŠIMON JANEZ 407 kegljev
6. KOVAČ VIDA 400 kegljev
Za TK Lovaszi je največ kegljev podrl Kovacs Ricardo 455.