Ostalo

Lendavčani z borbenostjo premagali Murskosobočane

Košarkarji iz Lendave so v gosteh premagali Soboto z rezultatom 68:50. Lendavčani, ki zasedajo predzadnje mesto, so ligo PKL pred zadnjima dvema krogoma naredili še bolj napeto.

V 12.krogu so v Mursko Soboto v goste prišli stari znanci iz Lendave. Gostje so na gostovanje prišli s sedmimi igralci, na drugi strani se je domačinov zbalo le šest. Že na samem ogrevanju je bila opazna razlika v motiviranosti obeh ekip. Lendavčani zagreti, da poizkušajo odvzeti skalp prvakom, saj kot so dejali po tekmi, na tej tekmi niso imeli česa izgubit. Na drugi strani pa domačini že na samem ogrevanju niso prikazali tiste prave energije in neke pripravljenosti za samo tekmo.

“V prvi četrtini smo domači preko Novak A. in Ficka v napadu še nekako držali korak z Lendavčani, kateri so se postavili v cono in zelo dobro zapirali prostor pod košem, da se Novak ni mogel popolnoma razigrati. Na drugi strani dokaj mlačna postavitev v obrambi domačinov, kar so gostje poizkušali izkoristiti z meti od daleč, saj smo jim puščali preveč prostora za odprte mete. Na našo srečo, jim v prvi četrtini met še ni povsem stekel, vendar se je le to zelo hitro spremenilo. Prvo četrtino smo domači še nekako držali korak z Lendavčani, a smo že ob koncu te četrtine začutili, da naša igra ni prava in da je pred nami izredno težka tekma.

V drugo četrtino smo sicer vstopili z željo po tem, da zaigramo bolj živahno, trdo v obrambi in da poizkušamo odigrati nekaj hitrih protinapadov, vendar od takšnega načrta ni bilo nič. Obramba je pokala po šivih, gosti so pridno polnili naš koš in postajali vse bolj samozavestni, na drugi strani pa se je v naše vrste vnesla negotovost. Kljub porabljenima dvema “timeoutoma” v dveh minutah, poteka igre nismo zmogli spremeniti, čeprav smo menjavali obrambi v cono, pa spet mož-moža … v glavnem, ni šlo, Lendavčani pa so na drugi strani igrali fanatično v obrambi, v napadu pa so sprejeli darilo naše slabe obrambe z obema rokama in še naprej polnili koš. Rezultat druge četrtine pove vse in tukaj so si Lendavčani naredili odločilno prednost na tekmi, katera ni bila ogrožena v nobenem trenutku tekme več.

Ne spomnim se, da bi se kadarkoli predali že po polčasu, kljub osemnajstim točkam zaostanka, vendar včeraj ni bilo niti želje niti energije za preobrat. Lendavčani so nadaljevali svojo igro, mi pa s svojo. Čeprav se razlika ni ravno pretirano povečevala, pa se je vedno gibala med petnajstimi in dvajsetimi točkami. Lendavčani so s svojimi izkušnjami mirno igrali naprej, saj so se zavedali, da je Nona Sobota to soboto ne samo zrela za poraz ampak za konkretno ponižanje na terenu. V tretji četrtini, je prišlo tudi do neljubega dogodka in poškodbe očesa Zrne, upamo da bo z enim od najstarejših igralcev v PKL vse v redu in da bo še naprej po saniranju poškodbe spravljal v obup nasprotnike s svojimi strelskimi podvigi in meti za tri točke.

Zadnja četrtina je bila zgolj formalnost, v kateri so Lendavčani ohranili mirno kri, Sobočani pa smo se v veliki meri sprijaznili z visokim porazom. Sicer pa če ni bilo neke želje in energije od ogrevanja dalje, je le težko bilo pričakovati preobrat v glavah domačinov tudi v zadnji četrtini.

Težko je izpostaviti nekoga, da je izstopal na tej tekmi. Lendavčani so z moštveno igro in izjemno borbenostjo povsem zasluženo zmagali in jim Sobočani za to zmago tudi čestitamo, pri Soboti pa smo bili več ali manj vsi izpod vsake kritike, s tako igro roko na srce nebi premagali niti kakšne ulične ekipe iz našega mesta. Gledamo naprej, zdaj “ranjeni” pričakujemo v Mursko Soboto ekipo iz Bistrice, nato pa še PŠK Ljutomer in verjamem, da bo pristop do teh tekem katere nas čakajo do konca povsem drugačen in predvsem bolj resen.”