Ostalo

Lendava tudi letos na turističnih sejmih!

Občina Lendava se bo tudi letošnje leto, kot vsako leto, predstavljala na turističnih sejmih. Kot prvi je na sporedu sejem Alpe-Adria, konec februarja pa se bo v Budimpešti odvil 46. turistični sejem Travel – Utazás.
Konec januarja pod sloganom Skočite v naravo odpira svoja vrata osrednji turistični sejem v Sloveniji Alpe-Adria, ki bo potekal med 31. januarjem in 3. februarjem 2024 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na skupnem pomurskem razstavnem prostoru se bo predstavila tudi Lendava s termalnimi doživetji ter ponudbo aktivnega preživljanja časa ter kulturno in kulinarično ponudbo.

Sejem je namenjen vsem športnikom, popotnikom, planincem, pohodnikom, aktivnim rekreativcem, tekačem, kolesarjem, ljubiteljem adrenalinskih športov v naravi in vsem tistim, ki iščejo ideje kako preživeti prosti čas. Dogajanje na sejmu bo popestril bogat spremljevalni program z izobraževalno in zabavno vsebino. Hkrati potekajo tudi 17. Mednarodni HO.RE.CA. strokovni Sejmi okusov v organizaciji Primorskega sejma, ki vabijo z degustacijami, delavnicami in tekmovanji.

Med 22. in 25. februarjem pa se bo v Budimpešti odvil 46. turistični sejem Travel – Utazás, kjer se bodo predstavile madžarske in tuje turistične destinacije, različne možnosti potovanja in raznolika flota vozil s sejma navtike in karavan salona v Budimpešti. Letošnja osrednja tematika sejma v madžarski prestolnici je avanturistični in aktivni turizem. Sejma se vselej udeležujejo tudi turistični deležniki iz Lendave, ki se s svojo turistično ponudbo predstavljajo na skupnem pomurskem razstavnem prostoru.