Ostalo

Lendava na turističnih sejmih

Od srede do sobote v Ljubljani poteka 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria, kjer svoja doživetja predstavlja tudi Lendava s kulturo, kulinariko in aktivnim turizmom.
Na razstavnem prostoru se pod okriljem Turistične zveze Lendava vabi in Zavoda za turizem in razvoj Lendava predstavlja tudi Lendava s kulturo, kulinariko in aktivnim turizmom s poudarkom na ključnih turističnih produktih: stolpu in razpršenem hotelu Vinarium, kolesarski ponudbi in atrakciji zipline, obiskovalce pa vabijo tudi na prepoznavne festivalske prireditve v svetovno prestolnico bograča, ki se je z največjim postreženim bogračem vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Več kot 250 ponudnikov turističnih storitev iz Slovenije, Tunizije, Nepala, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Italije se predstavlja na sejmu, katerega država partnerica je tokrat Črna gora. V sklopu največjega turističnega sejma v Sloveniji potekajo tudi dogodki z različnimi vsebinami od kolesarstva, plezanja, kulinarike, različnih aktivnosti na prostem do predstavitev novosti na področju turizma, njegove digitalizacije in trajnosti.

V Budimpešti v znamenju trajnosti

Kmalu po Ljubljani se bo Lendava že tradicionalno predstavila tudi na največjem turističnem sejmu v Budimpešti na skupnem pomurskem razstavnem prostoru. V madžarski prestolnici se bo namreč med 23. in 26. februarjem odvil že 45. največji turistični sejem Travel – Utazás, katerega glavna tema je trajnost v turizmu. V trenutnih razmerah je trajnostno delovanje postalo prioriteta, vključno z zmanjševanjem ekološkega odtisa in družbeno odgovornostjo.

Prvič letos bo potekal E-Bike Test & Show, ki želi širšo javnost seznaniti s to vedno bolj priljubljeno obliko premagovanja razdalje. Tudi Lendava bo na stojnici med drugim predstavila kolesarski turizem in spremljevalno ponudbo na poseben način, s svojevrstnim kolesom, ki bo obiskovalce lahko »popeljal« na doživetja Lendave.

Vir: ZTR