Sveže

Klub študentov Lendava odslej na Kranjčevi ulici 4

V začetku februarja letos je Občina Lendava na svoji spletni strani objavila namero o sklenitvi neposredne pogodbe za oddajo poslovnih prostorov na naslovu Kranjčeva ulica 4 v Lendavi. Prijavo je oddal in bil uspešen Klub študentov Lendava, ki se bo na nov naslov preselil iz Gederjeve hiše na ulici Lajcsija Pandurja 1.
Klub študentov Lendava je nepolitično društvo, prostovoljno združenje fizičnih oseb, ki v okviru društva zadovoljuje potrebe študentov in dijakov na območju upravne enote Lendava. Svoje poslanstvo je uspešno opravljal že v preteklosti, močan dejavnik mladinske in natančneje študentske populacije pa predstavlja v domačem okolju tudi danes, saj pomembno prispeva k izobraževalnemu in družabnemu življenju. Njegov namen je ustvarjati pisano paleto aktivnosti in ugodnosti za svoje člane in zastopati njihova stališča.

Novi prostori

Lendavski študenti so se tako iz Gederjeve hiše preselili na Kranjčevo ulico 4. Najemno pogodbo sta v novih prostorih podpisala župan Občine Lendava Janez Magyar in predsednik Kluba študentov Lendava Aaron Krajačič. Klub študentov Lendava je prejel okrog 35 kvadratnih metrov prostorov, v skladu s pogodbo pa imajo pravico uporabljati tudi sejno sobo površine 63 kvadratnih metrov. Najemnina za prostore znaša okrog 140 evrov, prav takšna organizacija, kot je Klub študentov Lendava, pa je imela prednost pri prijavi.