Ostalo

Jutranje temperature nad osmico, dnevne nad dvajsetico

Minuli dnevi temperaturno niso ravno najbolje postregli, saj sta bila vprašljiva predvsem jutro in večer. Nebo so sicer najbolj ogreli kresovi, dnevne temperature pa kljub pomladi še ne dosegajo zaželjenih vrednosti.

Včeraj je naše kraje “obiskalo” nekaj sončnih žarkov, ki pa so v vsej svoji moči zasijali predvsem v popoldanskem času. Precej sveže je bilo jutro, kakor tudi večer, ko so nebo razsvetlili tradicionalni kresovi. Posebnih dvigov temperatur ni bilo moč pričakovati, obiskovalce kresovanj pa je grel le bližnji plamen.

Danes zjutraj smo se (spet) prebudili v hladno jutro. Izmerili smo šest stopinj Celzija, med tem, ko meteorološke napovedi kažejo, da nas današnji popoldan čakajo temperature do 19 stopinj Celzija, kar pa naj bi se nadaljevalo čez praktično celoten teden.

V noči na torek bo prehodno rahlo deževalo. V torek bo povečini suho vreme, nekaj več oblačnosti bo v zahodnih krajih. Dnevne temperature bistveno ne bodo padle. Ustalile se bodo okrog dvajsetice, kar je moč pričakovati vse tja do nedelje. V sredo in v četrtek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe.