Hotel Vinarium polno zaseden v podaljšanem koncu tedna

Razpršene kleti Hotela Vinarium so te dni polno zasedene z gosti, ki so se v Lendavi in njeni okolici odločili preživeti podaljšan konec tedna. Večina gostov se je odločila za dvo- oziroma tridnevni oddih in pri tem koristijo turistične bone, med gosti je večina tako Slovencev, nekaj pa je tudi Čehov.
Sicer pa se počitniški čas prav tako odraža v nadaljnjih rezervacijah tudi v juniju, ko na daljše počitnice med 5-7 dni prihajajo turisti tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, v kolikor se razmere zaradi morebitnega novega vala koronavirusa ne bodo spremenile.

Koriščenje turističnih bonov možno tudi v Hotelu Vinarium

Upravičenci bonov, ki jih je mogoče unovčiti le za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom, lahko le-te koristijo tudi v razpršenem Hotelu Vinarium. Upravičenec bo moral ob prijavi na dan prihoda ponudnika storitve obvestiti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Več informacij: https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_boni/

Doživljajski turizem razpršenega hotela

Trenutno mrežo Hotela Vinarium, ki deluje od lanskega maja, sestavlja 12 članov – lastnikov vinskih kleti na območju občine Lendava in Dobrovnik z namenom nudenja prenočevanja za turiste in s tem posebnega doživetja. Namen tovrstnega doživljajskega turizma je, da se poveča bivanje turistov na našem območju, kjer imamo poleg gostov v termah predvsem dnevne obiskovalce stolpa, gradu in ostalih znamenitosti. Takšni gostje, ki se odločajo za večdnevno bivanje, generirajo prihodek tudi drugim ponudnikom na destinaciji, restavracijam, ponudnikom storitev ter aktivnega in kulturnega turizma.