Ostalo

Gornji Petrovci: Ženska padla v kotanjo, iskali so jo policisti s psi in občani

Gobarjenje je še posebno priljubljena ljubiteljska dejavnost med Slovenci, ki pa se lahko konča neprijetno. Občasno se ljudje izgubijo, lahko pa se tudi poškodujejo. O tem priča naslednji primer iz območja Gornjih Petrovcev.
Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so skupaj z Enoto vodnikov službenih psov in občani v začetku tedna na območju občine Grad izvedli uspešno iskalno akcijo. Starejša ženska, ki je bila po prijavi pogrešana dva dni je bila najdena v gozdu, kjer je padla v manjšo kotanjo. Ob padcu je izgubila telefon in pohodne palice, zato ni mogla vstati in je nemočna obležala na tleh. Ženska ni utrpela telesnih poškodb.

“Policisti PU Murska Sobota občasno obravnavajo primere, ko se gobarji v gozdu izgubijo. Zato priporočamo, da že pred odhodom v gozd naj vsak razmisli ali zares dobro pozna območje, kjer namerava gobariti. V gozd naj se vsak odpravi dovolj zgodaj, da se bo potem lahko vrnil še pred temnim delom dneva. S sabo naj vzame mobilni telefon in napolni baterijo, da bo po potrebi lahko poklical na pomoč. Ob hoji po gozdu naj bo vsak pozoren na teren, smer hoje, posamezne točke ali značilnosti v gozdu, na katere bi se potem lahko orientiral ob vračanju,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Da bo gobarjenje prijetno in varno občanom policija svetuje, da upoštevajo tudi samozaščitne ukrepe. Če je možno, naj vozil ne parkirajo v gozdu ali na samotnih mestih. Vozila naj tudi skrbno zaklepajo, zapirajo okna in v notranjosti ne puščajo ničesar.