Ostalo

FOTO, VIDEO: Goričko: Toča uničevala strehe, pridelke in celo otroška igrala

Včerajšnji prvi poletni dan je za prebivalce Goričkega bil prava nočna mora. S sosednje Avstrije je namreč kraje dosegla huda nevihta ki je s seboj, poleg močnega vetra, prinesla še točo. Najhuje je bilo v občini Kuzma, podobno pa v Dolnjih Slavečih v občini Grad.
Prvi poletni dan in prvi vročinski val je bil zaznamovan predvsem z vremenskimi nevšečnostmi. Nevihtni oblaki, ki so se Sloveniji približevali v včerajšnjih popoldanskih urah, so iz Avstrije točo in močan veter najprej prinesli nad Goričko, natančneje nad občini Kuzma in Grad, za tem pa se je nevihtna aktivnost premaknila proti Štajerski in naprej po Sloveniji. Iz Dolnjih Slaveč v Občini Grad so poročali o toči približno v velikosti oreha, ponekod celo kokošjega jajca.

“Okrog 15.15 je močno neurje s točo zajelo naselja v občini Kuzma. Ogled poškodb so opravile pristojne občinske službe in ugotovile , da je najhuje toča prizadela naselja Matjaševci, Dolič, Kuzma in G. Slaveči. Gasilci PGD Matjaševci so čistili obcestne prepuste, ki so bili zamašeni zaradi močnega naliva in nanosa raznih odpadkov. Toča je zajela tudi naselje Dolnji Slaveči v občini Grad,” pa je poročala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Video: Mišo Kovačec