Ostalo

FOTO: Včeraj se je zaključila Srebrna žogica Lendave 2019

S finalnimi tekmami se je včraj sklenila že 14. Srebrna žogica Lendave, ki se je je letos udeležilo nekaj manj kot 200 tekmovalcev iz 6 držav. Od domačih predstavnikov se je najbolje odrezala Nika Bedič z zmago v dvojicah in 2. mestom posamično.
Med domačini zmaga in 2. mesto Nike Bedič

Včeraj so bili na sporedu polfinalni in finalni dvoboji; domači igralci BK Mladost so nastopili v 5 polfinalih. Najbolje se je odrezala Nika Bedič, ki je v zaigrala v dvojicah skupaj z Majo Koman ter osvojila naslov najboljše dvojice v U15. Nika je igrala tudi finale deklet posamično proti Slovakinji Lei Vybochovi, ki je bila boljša z 21-17, 21-14.

Na stopničkah posamično je stala tudi Tija Horvat, ki je osvojila tretje mesto v U11; Anel Hac Györköš je prav tako bil tretji posamično med fanti v U15. V isti starostni kategoriji je David Gabor osvojil tretje mesto v dvojicah skupaj z Markom Korošo.

Največ stopničk Čehom

Zmaga pri fantih U11 je šla na Madžarsko – Peter Palkovics, pri deklicah pa v Romunijo – Cristina Sirbu. V U13 je zmago pri fantih slavil Csanád Horváth (Madžarska), pri dekletih pa Lucie Krulova (Češka), ki so ji družbo na stopničkah delale same tekmovalke iz Češke. V dvojicah sta najboljša bila Čeha Ptaček/Waliszewski, pri dekletih pa prav tako Čehinji Bursova/Koliašova. V kategoriji fantov U15 je najboljši bil Madžar Tamás Kollár, pri dekletih pa Slovakinja Lea Vybochova; dvojice so dobili Slovenci, pri fantih naveza Lenarčič/Marovt, pri dekletih pa kot omenjeno lendavsko-kungoška naveza Bedič/Koman.

V U17 je zmago pri fantih slavil slovenski predstavnik Nik Zupančič, pri dekletih pa Hrvatica Iva Sulić; v dvojicah sta najboljša bila dvojica Herman/Zupančič, pri dekletih pa naveza Jordan/Novak (vsi Slovenija).

Domači predstavniki na glavnem turnirju

Sicer pa so na turnirju nastopili tudi ostali domači tekmovalci; v U11 sta se pri fantih na glavni del prebila Nikita Pešehonov in Anel Pahor, ki sta izgubila v prvem krogu.

Pri U13 fantih sta v prvem krogu nastopila tudi Blaž Gönc in Jakob Kiralj, ki je po prostem prvem krogu nato v drugem krogu izgubil proti Vidu Koščaku. Blaž in Jakob sta nastopila skupaj tudi v dvojicah in prišla do četrtfinala, kjer sta premoč morala priznati češki dvojici. V isti starostni kategoriji sta v dvojicah nastopila tudi Nikita in Anel, ki sta prav tako izgubila v četrtfinalu.

Tudi dekleta Tija Horvat, Kaja Litrop, Hana Oletič in Iva Koša so v dvojicah U13 zaigrale na glavnem delu turnirja, vendar izgubile v prvem kolu. Pri dekletih je Iva Koša izgubila v drugem krogu. V U15 se je na glavni del uvrstil tudi Dorian Hranilovič, ki je izgubil v drugem krogu.

FOTO: Tomaž Galič