Sveže

FOTO: V Lendavi poteka odbojkarski tabor, sodeluje kar 60 otrok!

Odbojkarski klub Lendava že tretje leto zapored izvaja Odbojkarski tabor Lendava – Volleyball camp Lendava. Na letošnjem taboru sodeluje skoraj 60 otrok v starostnem razponu med 5 -16 let, kar je največ doslej. Tabor vodi trener Odbojkarskega kluba Lendava, Spasoje Todorović, ob pomoči trenerjev Andreja Gruta in Sare Saković, aktivno pa pomagajo tudi igralke kluba.
“Tabor organiziramo z namenom, da otrokom v počitniškem času omogočimo več zdravega gibanja in pristnega druženja z vrstniki. Ob tem pa imajo priložnost spoznati odbojko kot šport. Nekateri na taboru kot začetniki, drugi svoje znanje nadgrajujejo,” je dejal Sven Sarjaš, predsednik odbojkarskega kluba Lendava.

Včerajšnjega treninga na taboru se je udeležil tudi dr. Marko Zadražnik, profesor na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, ki te dni v Lendavi predava na usposabljanju vaditeljev odbojke, ki ga je organiziral Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije.

Tabor je razdeljen v tri sklope: jutranje zbiranje udeležencev z animacijo in zajtrkom, drugi del je vadbeni del, trening odbojke, po kosilu pa se udeleženci tabora odpravijo v kopališče Term Lendava, kjer se kopajo in igrajo odbojko na mivki.

“Ker si želimo aktivno sodelovati z domačimi javnimi zavodi tudi letos sodelujemo z Vrtcem Lendava in Dvojezično srednjo šolo Lendava. Odbojkarski tabor Lendava je podprla Občina Lendava,” je še dejal Sarjaš.

Tabor je nadaljevanje celoletnega dela v klubu in zadnja skupna promocija odbojke pred novim šolskim letom. “Med letom smo izvajali predstavitve odbojke po šolah na območju upravne enote Lendava in verjetno je odlična udeležba na taboru, tudi odraz teh promocij. Prav predstavitve so nam omogočile, da odbojko že izvajamo na nekaterih osnovnih šolah, z novim šolskim letom pa bomo dejavni še v več šolah,” zaključuje Sarjaš.