Ostalo

FOTO: V Črenšovcih se je končalo zimsko gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda

Gasilsko regijsko poveljstvo in gasilski regijski svet za Pomurje sta tudi tokrat ob sodelovanju posameznih gasilskih društev in Gasilskih zvez pripravili zimsko gasilsko tekmovanje ekip z motorno brizgalno v spajanju sesalnega voda.

Skozi zimsko gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda so tekmovanja ekip potekale v organizaciji PGD Pertoča, PGD Skakovci, PGD Gornja Radgona in PGD Križevci. Zaključeno sklepno tekmovanje v spajanju sesalnega voda z motorno brizgalno za prehodni pokal Pomurske gasilske regije, je potekalo minulo sobnoto v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna v Črenšovcih, kamor so prišli pokazat svoje znanje in veščine in izurjenost v spajanju sesalnega voda najboljše ekipe pomurskih gasilskih desetin.

Organizacijo letošnjega zaključnega zimskega gasilskega tekmovanja v spajanju sesalnega voda z motorno brizgalno je bilo v rokah gasilskega društva Črenšovci, ob sodelovanju Gasilske zveze Črenšovci, ki sta tekmovanje vzorno pripravili. Samo tekmovanje v spajanju sesalnega voda je potekalo na dveh prizoriščih, ki so jih budno spremljali in ocenjevali gasilski sodniki iz Pomurja. S tem tekmovanjem so si gasilci pridobili še več izurjenosti in veščin, ki jih bodo kaj kmalu potrebovali na društvenih in gasilskih ter regijskih tekmovanj na zelenicah zunaj v naravnem okolju.

Sicer pa so tekmovalne ekipe na zaključnem tekmovanju v Črenšovcih spajale sesalne vode do priklopa motorne brizgalne, saj je tokrat šlo je za suho vajo. Ob koncu tekmovanja so najboljšim podelili pokale, priznanja in medalje. V Črenšovcih se je zaključnega tekmovanja v spajanju sesalnega voda udeležilo lepo število uniformiranih gasilcev in gasilk, ki so bili s tekmovanjem nadvse zadovoljni.

Prehodni pokal je na zaključnem tekmovanju v Črenšovcih (po treh zaporednih tekmovanjih) prejela ekipa desetine gasilcev iz PGD Korovci. Po uvodnih pozdravih gasilcev in gasilk, ob zaključku in podelitvi pokalov, priznanj in medalj za sodelovanja na tekmovanju, ki se je končalo v nedeljo zjutraj je zbrane nagovoril v imenu Gasilske zveze Slovenije njen podpredsednik Milan Antolin in drugi, ki so sodelovali v tem zahtevnem projektu.

V Črenšovcih so na zaključnem letošnjem tekmovanju z motorno brizgalno v spajanju sesalnega voda med 14 desetinami pri članih zmagala desetina članov ekipe PGD Korovci B, sledijo PGD Žižki in PGD Zenkovci. Pri članicah pa so v Črenšovcih na zaključnem petem tekmovanju med 12 desetinami, ki so se udeležile tekmovanja zmagala  desetina eipe PGD Žižki, sledijo PGD Gančani in PGD Bodonci.

V skupnem seštevku od vseh petih tekmovanj pa je od 21 nastopajočih desetin, skozi zimsko tekmovanje z motorno brizgalno v spajanju sesalnega voda največ točk zbrala ekipa desetine PGD Korovci (Gasilska zveza Cankova), drugo mesto je pripadlo ekipi PGD Sovjak (Gasilska zveze Sveti Jurij ob Ščavnici) in tretje mesto ekipi PGD  Žižki (Gasilska zveze Črenšovci). Pri članicah pa je od 14 desetin, ki so svoje znanje v gasilstvu pokazale na petih tekmovanjih so v skupnem seštevku največ točk in znanja pokazale gasilske  ekipe PGD Bodonci (Gasilska zveza Puconci), na drugem mestu so pristale  ekipa gasilke PGD Žižki (Gasilska zveze Črenšovci) in na tretjem mestu ekipa PGD Pertoča (Gasilska zveza Rogašovci).
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6259379864868408193?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Jože Žerdin