Sveže

FOTO: Splošna matura: Glorija Gjuran in Marko Kovačić zlata maturanta

Na Dvojezični srednji šoli so se danes razveselili še rezultatov splošne mature. Zlata maturanta sta postala Glorija Gjuran in Marko Kovačić. Splošno maturo je na spomladanskem izpitnem roku opravljalo 16 dijakov. 14 dijakov je bilo uspešnih.
Splošno maturo je na spomladanskem izpitnem roku opravljalo 16 dijakov. 14 dijakov je bilo uspešnih (87,5%). Najboljša rezultata sta dosegla: Glorija Gjuran in Marko Kovačić ter postala zlata maturanta. Odličen rezultat sta dosegli tudi Tjaša Kontrec in Sara Horvat. Visoke pa so tudi točke ostalih dijakov tako je povprečno število točk nad državnim povprečjem in sicer 19,94 točk. 11 dijakov prejme tudi jezikovni certifikat na nivoju B2, in sicer: 9 iz angleškega in 2 iz nemškega jezika.

“Šolsko leto 2019/2020 je bilo posebno in nepredvidljivo. In vi, dragi maturanti (skupaj z učitelji), ste bili izpostavljeni največji preizkušnji, saj ste ob vsem dogajanju morali zaključiti srednješolsko izobraževanje, opraviti maturo oz. zaključni izpit, ki jo/ga tokrat resnično lahko poimenujemo zrelostni izpit. Zato iskrene čestitke vsem, dijakom in učiteljem, za dosežene rezultate.

Pa bo v življenju še veliko takšnih nepredvidljivih situacij, v katerih se bo treba preprosto znajti, uporabiti svoje znanje in veščine, včasih se bo potrebno prilagoditi, včasih sklepati kompromise s seboj in z drugimi, včasih pa odločno ukrepati. V vsakem primeru s ciljem spremeniti situacijo na bolje. Na vse to vas v šoli nismo mogli pripraviti, verjamem pa, da vam bo vse, kar ste se na DSŠ Lendava naučili, vse, kar ste izkusili, doživeli in preizkušali pri doseganju ciljev v življenju, pri reševanju težav in pri spopadanju z izzivi, v pomoč.

Želim vam veliko uspehov: učnih, poslovnih in zasebnih. In tisto najpomembnejše: »Postani tisto, kar lahko po svojih najboljših močeh, vendar v prvi vrsti ostani človek.« (Tatios),” pa je zapisala ravnateljica, Silvija Hajdinjak Prendl.


FOTO: DSŠ Lendava