Sveže

FOTO: Slavnostni koncert nagrajenk in nagrajencev 14. tekmovanja mladih slovenskih baletnih plesalcev

V Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi se je včerajšnji popoldan odvijal slavnostni koncert nagrajenk in nagrajencev 14. tekmovanja mladih slovenskih baletnih plesalcev, ki se je v Lendavi odvijal med 12. in 14. februarjem. V družbi župana Janeza Magyarja si ga je ogledal tudi predsednik Državnega zbora RS, Dejan Židan.
Najvzhodnejše mesto Slovenije je za kratek čas postalo prestolnica baleta. Med 12. in 14. februarjem se je namreč odvijalo 14. tekmovanje mladih slovenskih baletnih plesalcev Republike Slovenije. Zlate in srebrne plakete, prve, druge in tretje nagrade, posebna priznanja ter praktične nagrade sponzorjev so podelili Polonca Češarek, predsednica Komisije tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, Petra Mohorčič, predsednica Organizacijskega odbora 14. državnega tekmovanja baletnih plesalcev, predsednica tekmovalne žirije Melinda Szitt, ter Barbra Drnač.

kategorija I. a plesalke

V kategoriji plesalke I. a je prejela zlato plaketo, tretjo nagrado in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa Novak Tia s Konservatorija za glasbo in balet Maribor pod mentorstvom Helene Valerije Krieger.

Zlato plaketo, drugo nagrado in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Ilma Dedić s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Plesalkina mentorica je Nada Zorn Herem.

Zlato plaketo, prvo nagrado, posebno priznanje najbolj obetavni tekmovalki v najnižji kategoriji tekmovanja, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Luna Pestotnik Stres s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Mentorica je Nada Zorn Herem.

kategorija I. b plesalke

V kategoriji plesalke I. B prejme zlato plaketo, drugo nagrado in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Nika Krstić s Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Mentorica je Galina Dmitrieva Leonidovna.

Zlato plaketo, 1. nagrado, priznanje za 100 točk, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte, darilni bon v vrednosti 20 € v Plesnem butiku Tijuana in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Lana Klemen, ki prihaja s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Plesalkin mentor je Mihael Žveglič.

kategorija I. b plesalci

Sledi podelitev plakete v kategoriji plesalci I. B. Zlato plaketo, prvo nagrado, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejel David Jakič s Konservatorija za glasbo in balet Maribor, mentorica plesalca je Martina Svetina.

kategorija II. a plesalke

Zlato plaketo, drugo nagrado in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Teja Sever, s Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Mentor plesalke je Nikolai Chilnikov.

Zlato plaketo, prvo nagrado, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Flavija Žagar s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod mentorstvom Tanje Pavlič in Mateja Selana.

kategorija II. a plesalci

V kategoriji plesalci II. A je prejel zlato plaketo, prvo nagrado, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa Maro Vranaričić s Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Mentor je Nikolai Chilnikov.

kategorija II. b plesalke

Sledi podelitev plakete v kategoriji plesalke II. B. Srebrno plaketo, drugo nagrado in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Nina Kramberger s Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Mentorica plesalke je Galina Dmitrieva Leonidovna. Zlato plaketo, prvo nagrado, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa je prejela Assija Sultanova s Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Mentorica je Elena Nikolajevna Šeglova.

kategorija II. b plesalci

V kategoriji plesalci II. B je prejel zlato plaketo, prvo nagrado, posebno priznanje tekmovalcu za najboljšo izvedbo sodobne koreografije, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte, darilni bon v vrednosti 20 € v Plesnem butiku Tijuana in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa Jan Trninič s Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Mentorica je Galina Dmitrieva Leonidovna.

kategorija III. plesalci

V kategoriji plesalci III. je prejel zlato plaketo, prvo nagrado, darilni bon v vrednosti 30 € v trgovini Veronarte, darilni bon v vrednosti 20 € v Plesnem butiku Tijuana in Kuharsko knjigo Tereza’s choice ter medaljonček Parade plesa Filip Jurič s Slovenskega narodnega gledališča Maribor – Balet SNG Maribor.