Sveže

FOTO: Salve smeha v Gledališki in koncertni dvorani

Včeraj ob 19.00 uri, se je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi odvijal dobrodelni stand-up nastop pod organizacijsko taktirko Kluba študentov Lendava. Polna dvorana je uživala in se smejala ob izpovedih Ranka Babića, s komedijo Moška copata.

“Vsi moški so copate. A le pravi moški si to upa povedati na glas! Resnica namreč še nikoli ni bila tako zabavna kot v tej komediji, ki se brez izjem in dlake na jeziku (no, mogoče pa tudi) dotika prav vsega: od spominov na izgubo nedolžnosti, do prvega skupnega dopusta s punco, rojstva prvega otroka in krutega spoznanja, da niso vsi dojenčki ljubi.”

Včeraj smo izvedeli, kakšen izgovor uporabiti, ko vas zasačijo pri »igranju s samim seboj«, zakaj morate paziti, kakšno ime izbrati za svojega otroka in katere spolne prakse lahko usodno vplivajo na vajin odnos. Namesto vas je namreč vse te boleče lekcije odnosa s samim seboj in nasprotnim spolom izkusil Ranko.

Moški hodijo v službo, moški dvigujejo uteži, moški pijejo pivo, moški ne spuščajo deske na stranišču, moški perejo, moški  likajo, moški kuhajo in moški vzgajajo otroke. Prav take obožujemo! In prav take tudi iščemo! Kdo si torej še upa trditi, da je slabo, če je moški copata?!

Prav o tem je včeraj z nami delil spoznanja iz zajetne študije o razumevanju fenomena imenovanega ženske! In modrosti iz biblije zapletenega osvajanja emancipiranega moškega, komik Ranko Babić, ki preprosto prizna: za svojo žensko bi naredil vse, četudi v posteljo pride…neobrita.