Sveže

FOTO: Ribiški car je včeraj postal Luka Ivanič

Ribiška družina Lendava je minulo nedeljo ob Bukovniškem jezeru, kot uvod v letošnjo ribiško sezono, pripravila ribiško tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem za naziv ribiški car 2020. Ribiška družina tekmovanje prireja že več kot 40 let, tekmovanje pa je za ribiče zelo vabljivo.
Tokrat se je za naziv ribiški car potegovalo 52 ribičev (lani 96), ki so aktivni člani Ribiške družine Lendava. S svojimi ribiškimi palicami, priborom in vabami pred tekmovanjem so prejeli štartna mesta in zasedli obrežje Bukovniškega jezera, ob lepem in sončnem dopoldanskem vremenu, ko so namakali trnke in lovili ribe.

Samo tekmovanje je potekalo v dveh delih, ob vsakemu prijetju ribe pa so le-to pri tekmovalcu tudi stehtali. Ribiško tekmovanje je potekalo po načelu ujemi – spusti. Ob koncu tekmovanja za naziv ribiški car 2020 so pri ribiškem domu ob Bukovniškem jezeru razglasili najboljše ribiče. Izpostavili so osem mest in sicer: Trije tekmovalci so prejeli pokale s praktičnimi nagradami, vsi ostali pa praktične nagrade, ki jih je prispeval sponzor. Največ je bilo seveda ribiške opreme in hrane za ribe.

Laskavi naslov je letos pripadel ribiču Luki Ivaniču (10,32 kg), drugo mesto pa je osvojil njegov oče, Štefan Ivanič (5,66 kg). Na tretjem mestu je bil Uroš Žalik (4,28 kg). Četrto mesto je pripadlo Danielu Gerenčerju (3,70 kg), peto pa Renatu Gjereku (2,55 kg). Šesti je bil Leon Casar (2,55 kg), sedmi Franc Koren (1,88 kg) in osmi Vlado Žalik (1,42 kg).

Najprej so carja oblekli z balerino, na glavo so mu poveznili krono in v roko predali ribiško žezlo. Tako bo novi ribiški car skozi leto bdel nad ribiči Ribiške družine Lendava. Kot nagrado je ribiški car prejel pokal, praktično nagrado, priznanje in letno dovolilnico za ribolov, za leto 2021.