Sveže

FOTO: Remi Nafte 1903 in Ilirije 1911

V 9. krogu 2. slovenske nogometne lige sta se minuli petek v lendavskem športnem parku udarili ekipi Nafte 1903 in Ilirije. Kljub temu, da so gosti vodili kar dvakrat, se je srečanje naposled končalo z remijem.
Varovanci Franca Fridla so se na lendavski zelenici tokrat pomerili proti ekipi Ilirije 1911. Srečanje si je, tokrat pod reflektorji, ogledalo kakšnih 300 ljubiteljev okroglega usnja, ki so spremljali zanimivo borbo za tri točke, ter nemalokrat bentili nad določenimi spornimi sodniškimi odločitvami. Tako za domače kakor tudi za goste spremembe na prvenstveni lestvici ni bilo, saj je Ilirija 1911 še vedno sedma, Nafta 1903 pa osma.

Ekipi sta praktično celoten prvi polčas igrali borbeno igro, prikazali kar nekaj všečnih napadov a pri tem nista dosegali nič konkretnega. Po tem, ko je že vse kazalo, da bo prvi polčas končan brez tresenja mreže, je v 39. minuti prekršek v svojem kazenskem prostoru storil Leon Šeruga, glavni sodnik Bojan Tkalčič pa je dosodil najstrožjo kazen. Iz bele točke je streljal Mustafa Nukić in goste popeljal v vodstvo z 0:1. A pri takšnem rezultatu ni ostalo dolgo, saj je že minuto kasneje žogo v mrežo gostov poslal Mateo Monjac in s tem postavil rezultat prvega polčasa, 1:1.

V drugem polčasu napaka domačega vratarja

V drugem polčasu prav tako zanimiva in borbena igra, nogometaši Nafte 1903 pa malenkost bolj razigrani kot v prvem polčasu. Je pa drugi polčas zaznamovala huda napaka domačega vratarja Valentića, ki je Nafto 1903 (morda) stala treh točk. Omenjeni se je precej oddaljil od domačih vrat, slabo ocenil let žoge ki ga je visoko preletela in zatresla domačo mrežo. Gosti so se tako veselili vnovičnega vodstva (1:2), zadetek pa je prispeval Erwin Tiganj.

A že kmalu se je ponovil scenarij iz prvega polčasa, ko so domači v nekaj minutah znova izenačili. Znova je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko, a tokrat za domače. Končni rezultat srečanja je tako postavil lendavčan Mitja Novinić, modro-beli pa so s tem znova pokazali, kdo je gospodar na domačem terenu. Točka je tako ostala v Lendavi, romala pa je tudi gostom.

Franc Fridl, trener Nafte 1903: “Tekma je bila težka. Nasprotnik je bil vidno motiviran, kar je normalno, mi pa smo v  srečanje šli nekako s strahom. Nismo uspeli razviti svoje igre, a je tudi res, da nam tega nasprotnik ni dovolil, saj je bil dovolj agresiven. Mi smo želeli, hoteli, a je na koncu spet odločala naša neefikasnost. Spet smo zadeli okvir, spet bili sami pred golom in to je nekako rak rana.”

“Seveda pa ne moremo mimo tega, da do danes ni bilo tekme, da ne bi bili v dvomih o nekaterih (sodniških) odločitvah. Sodniki nam sigurno niso v korist in jaz verjamem, da bo to potrebno malo pogledat, analizirat in tudi kaznovat,” zaključuje Franc Fridl.

Nafta 1903 – Ilirija 1911 2:2 (1:1)

Mustafa Nukić (11m), 0:1, 40′
Mateo Monjac, 1:1, 41′
Erwin Tiganj, 1:2, 57′
Mitja Novinič, 11m), 2:2, 60′