Ostalo

FOTO: Prvič opravili trgatev pri kleti Miška Kranjca

Pri sedaj že nekdanji  vinski kleti Miška Kranjca je občina Velika Polana pripravila prvo trgatev. Vinograd z žlahtno trto je bil na novo zasajen leta 2012, včeraj pa so jo prvič obrali. Med drugim je župan Velike Polane predstavil projekt Panonski vinarski kulturni center.

Po tem, ko so sodelujoči opravili pozni zajtrk, oz. bolje rečeno malico, je župan občine Velika Polana, Damjan Jaklin, predstavil projekt Panonski vinarski kulturni center. Občina Velika Polana je za potrebe tega kupila še dve sosednji zemljišči s pripadajočim vinogradom. Panonski vinarski kulturni center bi občina Velika Polana zgradila skupaj s partnerji, tukaj želijo tudi sodelovanja občine Lendava, ob tem pa bi zgradili še repliko vinske kleti Miška Kranjca. Vse to bi bilo financirano tudi s pomočjo evropskih sredstev, prvi razpisi pa bi lahko izšli že meseca januarja, kar pomeni, da bi do takrat že morali imeti veljavno gradbeno dovoljenje.

Kot nam je dejal župan Jaklin, so vinsko klet Miška Kranjca morali podreti, saj je ta predstavljala nevarnost za okolico. Trgatve se je udeležil tudi Kranjčev sin.

Po uvodnem nagovoru (video) so se prisotni, bilo jih je okrog 50, odpravili nabirat grozdje.