Sveže

FOTO: Premiera baletne predstave Rdeča kapica

Včerajšnji pozni popoldan se je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi odvila premiera baletne predstave rdeča kapica, v izvedbi baletnega oddelka Glasbene šole Lendava. V nabito polni dvorani so učenke in učenci baletnega oddelka Glasbene šole Lendava navdušili.
V Glasbeni šoli Lendava so pričeli s plesnim programom – baletom septembra 2010. V naslednjih letih je postopoma naraščalo število učencev, tako so pred dvema letoma že lahko izvedli prvo samostojno baletno predstavo. Včerajšnja premiera baletne predstave Rdeča kapica je torej tretja predstava, v kateri je pod mentorstvom učiteljice Vanesse Kreslin zaplesalo kar 49 učenk in 3 učenci. Prepletanje skupinskih plesov mlajših baletk in baletnikov ter solističnih plesov starejših baletk, ki nekatere plešejo že osmo leto, je fasciniralo obiskovalce do zadnjega sedeža polne gledališke in koncertne dvorane. Izjemna baletna predstava v smislu dodelane koreografije, scenografije, plesnega znanja mladih baletk in baletnikov bo zagotovo vsem ostala v prijetnem spominu.

Predstavo bodo baletke in baletniki odplesali še danes dopoldne dvakrat, ko si jo bodo ogledali učenci OŠ in otroci vrtcev iz UE Lendava.