Sveže

FOTO: Po podaji Hozjana, na krilih Požgaia, Dolinčani do zmage na medsosedskem derbiju

Danes dopoldne sta v 13. krogu 2. MNL Lendava, na nogometni zelenici v Dolini, svoje moči merili ekipi Doline in gosti iz Pince-Marofa. Burno srečanje se je končalo z izidom 1:0 za domače.

Prvouvrščena ekipa v 2. MNL Lendava, Graničar, se je danes dopoldan odpravila na gostovanje k sosedom v Dolino, ki greje predzadnje mesto ligaške razpredelnice. Že v začetku srečanja je bilo jasno, da bo šlo za burno srečanje, saj so prav medsosedska srečanja tista, na katerih želijo ekipe prikazati največ. Ekipi sta sicer danes prikazali precej enakovredno igro z napadi na eni in drugi strani, precej živčnosti pa je bilo moč opaziti na strani gostov, ki so precej bentili nad delom glavnega delilca pravice, Alešem Verbančičem.

Priložnosti so padale praktično na obeh polovicah igrišča. Gosti, ki so zelo pritiskali na trdno obrambo Doline, nikakor niso mogli ujeti tempa ko so prišli že skorajda do nasprotnikovih vrat, kar nekaj sivih las pa jim je povzročal danes precej razigrani vratar domačih, Krznar. Dolinčani jim niso ostali dolžni in vračali protinapade, kar je najbolj občutil vešči Bogar.

Srečanje je bilo praktično odločeno v sredini prvega polčasa, ko je po natančni podaji Hozjana, žoga našla prosto pot do Požgaia, ta pa je žogo več kot uspešno preusmeril v mrežo gostov mimo Bogara. Srečanje se je tako s priložnostmi na eni in drugi strani končalo v prid domače ekipe, ki je pod zgodovinskimi hrasti vknjižila tri točke, gostom pa povzročila kar nekaj skrbi, saj bi jih zmaga Kapce proti Čentibi danes popoldne lahko stala prvega mesta.