Sveže

FOTO: Nafta 1903 uspešno ubranila lendavsko trdnjavo, tri točke ostale doma

Včeraj popoldan se je na lendavski zelenici odvilo zaostalo srečanje 19. kroga 2. državne lige, med domačo Nafto 190 in gosti iz Sežane. Tri točke so ostale v Lendavi, saj so varovanci Franca Fridla goste ugnali s 3:1.
Pred lendavsko Nafto 1903 je včeraj bilo zaostalo srečanje 19. kroga 2. slovenske nogometne lige. Ob 16.00 uri so se v Športnem parku pomerili proti ekipi iz Sežane. Srečanje je bilo sicer zanimivo, a so že v začetku modro-beli uvideli, da je pred njimi težka tekma. To se je čez dvoboj obeh ekip tudi potrdilo, a je naposled slast zmage okusil modro-beli stroj in nasprotnika ugnal s 3:1.

Okrog 350 gledalcev je od začetka srečanja spremljalo boljšo igro lendavske Nafte 1903, ki ji je tu in tam načrte prekrižala nasprotna ekipa. Ta je v prvem polčasu bila precej razigrana, to razigranost pa je v 29. minuti kronal Mateo Monjac, ko je dosegel prvi zadetek na srečanju. Kljub temu, da je Nafta 1903 dobro varovala svoj del igrišča, se jim je v 32. minuti uspel izmuzniti Davor Škerjanc ki je izenačil.

Do konca prvega polčasa si ekipi posebnih priložnosti nista ustvarili in sta se v slačilnice podali z rezultatom 1:1. Precej drugače je bilo v drugem polčasu. Bistveno bolj razigrana je bila domača ekipa, kar se je poznalo tudi v uspešnosti, je pa drugi polčas zaznamoval rdeči karton, ki ga je v 71. minuti prejel vratar modro-belih, Jurica Valentič, zaradi nevarne igre.

So pa modro-beli v drugem polčasu bili veliko bolj uspešni kot v prvem. Natančen Marko Roginić je bil tisti, ki je z glavo kar dvakrat presenetil vratarja gostov, Ariana Renerja. Prvič je zadel v 48. minuti za 2:1 in v 69. minuti za 3:1. Do konca sta obe ekipi še poizkušali doseči kakšen zadetek, a do spremembe rezultata ni prišlo. Po zadnjem sodniškem žvižgu je tako postalo jasno, da je lendavska trdnjava nezrušljiva.

Nafta 1903 – Cherrybox 24 Tabor Sežana 3:1 (1:1)

1:0, Mateo Monjac, 29. min
1:1, Davor Škerjanc, 32. min
2:1, Marko Roginić, 48. min
3:1, Marko Roginić, 69. min