Ostalo

FOTO: Nafta 1903 se je z včerajšnjo zmago nad Dobom povzpela na četrto mesto

Nogometaši lendavske Nafte 1903 so po zaslugi Barnabás László Fehéra in Nermina Haljete, ki sta bila uspešna v prvem in drugem polčasu srečanja, v gosteh premagali ekipo Rolteka iz Doba in se tako povzpeli na četrto mesto prvenstvene tabele.
Lendavska Nafta 1903 se je po treh porazih in enem remiju včerajšnjo nedeljo naposled le oddolžila svojim navijačem ter dosegla pomembno zmago proti ekipi Rolteka iz Doba. Srečanje si je ogledalo kakšnih 100 nogometa željnih gledalcev, ki so videli skupno tri zadetke, videli pa so tudi osem rumenih kartonov ter enega rdečega, žal pri ekipi Nafte 1903. Lendavčani so srečanje odigrali brez Žana Kumerja zaradi bere rumenih kartonov, domača ekipa pa je bila številčno popolna.

Lendavčani so sicer po dobrem vstopu v prvenstvo, ko so dihali za ovratnik vodilnim klubom, v zadnjih srečanjih povsem popustili. Le točka na štirih tekmah je prinesla zdrs na ligaški razpredelnici, a modro-beli, če pogledamo, še vedno niso pretirano oddaljeni od vrha lestvice. Srečanje proti Dobu, ki prav tako z rezultati ni prepričljiv, je bil torej obliž na rane. Prvi zadetek na srečanju je padel v 21. minuti, ko je bil uspešen Barnabás László Fehér, Nermin Haljeta pa je bil tisti, ki je v 47. minuti zvišal rezultat.

Nižanje rezultata se je po prekršku v kazenskem prostoru zgodilo v 76. minuti, ko je strel iz bele pike uspešno izvedel Kristijan Šipek. Ob tem velja omeniti tudi neprijeten pripetljaj, ko je Blaž Urh v 90. minuti zaradi večih rumenih kartonov bil kaznovan z rdečim. Modro-beli so tako v tem trenutku na 4. mestu s 24 točkami, za ovratnik pa Lendavčanom diha ekipa Ilirije, ki jih ima 23. V prihajajočem krogu se bodo modro-beli pomerili proti Biljencem na domačem terenu pod reflektorji. Ti se nahajajo na 10 mestu prvenstvene tabele. Bo tudi takrat Nafta 1903 tako uspešna?

Nafta 1903 – Roltek Dob 2:1 (0:1)

Gledalcev 100, sodniki: Žagar Jure (glavni sodnik), Kalan Miha (1. pomoč), Habuš Žan (2. pomoč). Delegat: Karlin Marko.
Strelci: Roltek Dob: Kristijan Šipek (11m) 1:2 (76. min). Nafta 1903: Barnabás László Fehér 0:1 (21. min), Nermin Haljeta 0:2 (47. min).

FOTO: Lado Vavpetič